HV Reehorst kan koploper Unitas niet verslaan

27 oktober 2019 om 10:04 Overig

EDE Het is HV Reehorst zaterdagavond niet gelukt koploper Unitas te verslaan. De Edenaren leden een 28-34 nederlaag.

HV Reehorst bezet in de landelijke tweede divisie handbal nu de achtste plaats. De ploeg heeft drie punten uit vier wedstrijden en telt vijf punten achterstand op Unitas.

De wedstrijd werd gespeeld in sporthal De Peppel en dat was ook voor de thuisclub even wennen.

,,Als je objectief de wedstrijd bekijkt was de nederlaag niet onterecht. Maar de tendens van al onze wedstrijd dat er te veel kansen worden gemist was ook tegen Unitas aanwezig. En doordat je kansen mist. Opent de verdediging zich en krijg je te veel doelpunten tegen", opende HV Reehorst coach Sander Barents.

In de aanvangsfase met een tussenstand van 5-7 ging het nog wel gelijk op. ,,Unitas zette een tussensprint in en het was 6-12. Dan komen wij in het tweede gedeelte van de eerste helft aardig terug. De ruststand 16-18 was perspectiefrijk. Ik heb de ploeg in de rust ook verteld wat minder gehaast te schieten. Wacht op een honderd procent kans."

De koploper profiteerde echter van een man meer situatie en liep uit naar 17-21.

,,Dan moet je weer opnieuw beginnen. Daar hadden we het moeilijk mee en een tussenstand 23-32 zegt genoeg", keek Barents terug.

Een tussensprint zette HV Reehorst nog op een 27-33 achterstand, maar de nederlaag 28-34 was onontkoombaar.

,,Je speelt alles of niks. Gaat forceren en dat heeft zowel voorin als achterin consequenties.", besloot Sander Barents.

Hij gunde de Bulgaarse aanwinst en doelman Ivan Stanev gedurende de wedstrijd enige speeltijd.

HV Reehorst speelt komende zondag bij het tweede team van E en O (Emmen).