Jeroen van den Beemt

BCE '78 wint in het hoge noorden

10 november 2019 om 13:15 Overig

EDE De basketballers van BCE '78 hebben bij Flying Red (Roden) een mooie 65-92 zege behaald.

BCE '78 staat nu in de landelijke tweede divisie op de met BV Groningen 3 gedeelde vierde plaats. De achterstand op de ongeslagen koploper B.V. Batouwe 2 is vier punten.

De Edese basketballers begonnen goed.

,, Damiël Ermen (foto nr 14) zette gelijk de tegenstander op scherp met zijn sterke drives naar de basket. De schutters van BCE waren in topvorm", liet Jeroen van den Beemt na afloop weten.

De gebroeders Dueck waren goed voor elf punten in het eerste kwart en ook clubicoon Michel van den Hoven was secuur vanaf de driepuntslijn. Doordat de verdediging van de Flying Red naar buiten werd geforceerd om de schutters te stoppen, kwam er meer ruimte in de bucket, waar Richard Boter's inside game altijd zijn vruchten afwerpt. Tussenstand: 18-28.

,,BCE begon net zo scherp aan het tweede kwart als het eerste. Tyrone Herben bleek weer te snel voor zijn tegenstanders, die meermaals de bal aan hem verloren. Hij noteerde een mooie negen punten dit kwart", glunderde de BCE '78 vertegenwoordiger.

In de verdediging van BCE werd het hier en daar rommelig, waardoor Flying Red richting het eind van de eerste helft de achterstand kon verkleinen. Maar met een geruststellende 31-52 voorsprong bij rust werden de kleedkamers opgezocht.

Damiël Ermen was in het derde kwart on fire! Hij ging voor de ene na de andere drive naar de basket, waarbij hij meermaals een bonusworp benutte na een fout van de tegenstander.

,,Ermen scoorde in dit kwart liefst twaalf punten. Ook centerspeler Bram Koning bleek onhoudbaar. Hij was zijn tegenstander vaak te slim af in de rebounds en liet ook hier weer zijn sprongkracht gelden voor de lobpasses die hij kreeg van zijn medespelers. Met elf punten in dit kwart belangrijk", ging Van den Beemt verder.

STERK BCE '78 had de verdediging goed op orde. Er werd keihard gewerkt. Doordat de Flying Red efficiënt waren in hun drives naar de basket, moesten de gelederen gesloten worden. Richard Boter, Yannick van der Zalm en Ronald Koning zetten de ene charge na de andere in, maar deze werden niet allemaal als dusdanig beoordeeld. BCE sloot het kwart af met een 53-80 voorsprong.

Michel van den Hoven opende het laatste kwart met een driepunter voor het team uit Ede.

,,Hierna kwamen beide teams al snel op vijf teamfouten te staan, waardoor de snelheid uit het spel verdween. De spelers wilden nog knokken voor de punten, maar door de vele calls van de scheidsrechters kwamen beide teams niet meer lekker in hun spel. Ondanks fouten aan beide kanten, kon BCE nog wel profiteren vanaf de vrijeworplijn en deed het verdedigend goede zaken met meerdere sterke blocks van Bram Koning. BCE speelde soepel naar een won de wedstrijd uiteindelijk met 65-92 winst", besluit Jeroen van den Beemt zijn relaas.

Zaterdag ontvangen de Edese basketballers in een regionaal getinte derby SBA Sphinx Wageningen. Deze wedstrijd in sporthal De Peppel begint om 16.15 uur.