René Bakker (links) boekte een fraaie zege. Teunis Bunt ook.
René Bakker (links) boekte een fraaie zege. Teunis Bunt ook. Archief BSV Bennekom

BSV Bennekom verslaat ook Edese Schaakvereniging

18 november 2019 om 09:29 Overig

BENNEKOM/EDE In de eerste ronde van de regionale competitie versloeg het team van de Bennekomse Schaakvereniging (BSV) De Cirkel uit Ede. In de tweede ronde stond een ander team uit Ede op het rooster: Edese Schaakvereniging. Ook hier kwam BSV als winnaar uit de bus.

Vooraf was duidelijk dat het een zware strijd zou worden. De teams zijn aan elkaar gewaagd en elke uitslag was dus mogelijk. Het eerste punt was voor Ede: aan het zesde bord won Willem Slagter van Jan Wouters. Slagter had veel druk op de zwarte koningsstelling en dat werd Wouters te veel.

Meteen daarna trok Bennekom de stand gelijk: aan bord vijf speelde Harry Verhoef een dijk van een partij tegen Ronald Klaassen: hij bouwde druk op en offerde een toren tegen een pion. Dat offer kon eigenlijk niet aangenomen worden, waarna Verhoef een stuk won.

Snel daarna won René Bakker aan bord 8. Frank Buunk had zijn rokade opgegeven, waarna Bakker overwegend stond. Bakker sloeg met zijn paard een pion op e5, Buunk sloeg achteloos terug en stond ineens mat.

Aan bord zeven speelde Teun Alting een evenwichtige partij. Zijn tegenstander, Jan-Willem van den Eijkel, zette een batterij aan zware stukken op de f-lijn, maar Alting gaf geen krimp: remise.

John Riksen speelde aan bord 1 een ingewikkelde partij tegen Sjoerd Meijer. Beide spelers manoeuvreerden nauwkeurig kwam uiteindelijk remise overeen.

Teunis Bunt stond al in de opening iets beter tegen Edwin Groen, maar Groen speelde inventief en gemakkelijk was het niet. Als alles op een normale manier was gegaan, was Bunt een eindspel in gegaan dat in ieder geval gemakkelijker voor hem was, maar zijn tegenstander blunderde ineens een stuk weg.

Daarmee was het 4-2 voor Bennekom: het eerste wedstrijdpunt was binnen. Aan bord 4 had Chris van Oosterwijk het moeilijk tegen Martin Roseboom. In de opening was er nog niet veel aan de hand, maar door een slechte zet verspeelde hij een pion en snel daarna nog eentje. Hij streed dapper, hoewel hij nog maar twintig seconden op de klok had en zijn tegenstander twintig minuten.

Martin Markering had aan bord drie een gecompliceerde stelling tegen Cor van Ingen. Die zag geen kans tot winst en bood remise aan, wat Markering in het teambelang aannam. Daarna gaf Van Oosterwijk op, de winst was binnen. 4,5-3,5 voor het Bennekomse team dus. Maandag 9 december speelt Bennekom thuis tegen Zeist.

Bron: BSV Bennekom

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie