De topper tussen Hotze Tette Hofstra en John Riksen.
De topper tussen Hotze Tette Hofstra en John Riksen. BSV Bennekom

Bunt ondanks verlies aan kop bij BSV Bennekom

20 november 2019 om 18:59 Overig

BENNEKOM Koploper Teunis Bunt speelde de opening van de achtste ronde intern bij BSV Bennekom op routine, tenminste dat dacht hij. In werkelijkheid speelde hij te tam. Gary Dinsbach nam met wit het initiatief en legde de zwarte stelling met pion e5 vast.

Toen Bunt de koningsstelling met h6 verzwakte, was Dinsbach er als de kippen bij om een loper te offeren. Bunt nam het offer niet aan en kwam gedrukt te staan. Uit wanhoop ging Bunt een getructe ruilcombinatie aan, maar na een simpele weerlegging van Dinsbach konden de stukken het doosje in.

INGEWIKKELD De topper deze week was de partij tussen Hotze Tette Hofstra en John Riksen. Het werd een ingewikkelde partij, waarbij er in de analyse achteraf een hoop gebeurde, maar in de partij bleef de spanning alleen onderhuids en dus werd de vrede relatief snel getekend.

LOS In de B-groep is Sjoerd de Rave helemaal losgekomen. Hij offerde met zwart een stuk tegen Hans Gillet en toen deze daar niet goed op reageerde werd hij mooi ge h-lijnd, zoals dat heet. Met een achtste plaats overall gaat De Rave fier aan de leiding in de B-groep.

Een speler die ook verrassend hoog staat, is Hans van de Weteringh. Ook tegen Joop de Bruin, althans zo leek het. Nadat Van de Weteringh een compleet gewonnen stelling had bereikt, zag hij een gemene truc van De Bruin over het hoofd, Deze won hiermee een toren en liet dat voordeel niet meer uit handen glippen.

HARD WERKEN In de subtop won Martin Markering met wit van Jan Wouters. Deze offerde in de opening een stuk en Markering dacht dat eenvoudig te weerleggen. Dat viel tegen, want Wouters speelde het zeer actief en Markering moest hard werken voor het punt. Dat kwam er uiteindelijk wel toen de tegenaanval van Wouters net te kort kwam.

Een mooie overwinning behaalde René Bakker tegen Teun Alting na een moeilijk gevecht in opening en middenspel. Uiteindelijk werd de binnenkomst van toren op de koningsvleugel en dame op de damevleugel Alting te veel.

JEUGD De aanstormende jeugd speelde een onderhoudende partij tegen elkaar. Tom Neijenhuis kwam een kwaliteit voor tegen Onno Koreneef, maar die had een prachtige diagonaal tegen de koningsstelling en een pion die door het midden aanviel. Dat was genoeg voor een fraaie winst. Micheal Issa speelde lang goed tegen Jaap van Donkelaar, maar greep in het verre eindspel mis. Waarschijnlijk stond hij zelfs beter, maar de routine van Van Donkelaar gaf uiteindelijk de doorslag.

Rinus van der Molen won vrij regelmatig van Dick Brehen die een bekend offer in het Schots niet helemaal goed behandelde. De laatste partij van de avond was die tussen Chris van Oosterwijk en Noël Bovens. Van Oosterwijk leek met ongelijke lopers lang op remise af te stevenen, maar Bovens had goed gezien dat er wel heel veel witte pionnen op zwart onverdedigbaar waren en na ruil van torens en dames was het ineens uit. Door deze uitslagen is de top van de ranglijst aardig in elkaar geschoven.

Top vijf na acht ronden:

1. Teunis Bunt 279,0

2. John Riksen 267,5

3. Noël Bovens 259,5

4. Martin Markering 244,0

5. Hotze Tette Hofstra 220,5

Bron: BSV Bennekom

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie