Sander Barents (midden) tekent voor het derde seizoen bij.
Sander Barents (midden) tekent voor het derde seizoen bij. Theo Beumer

Sander Barents verlengt bij HV Reehorst

1 maart 2020 om 09:13 Overig

EDE Sander Barents (archieffoto midden) heeft zijn contract bij HV Reehorst verlengd en is zodoende ook volgend seizoen trainer bij de tweede divisionist.

Barents is bezig aan zijn tweede seizoen en wordt zeer gewaardeerd. Spelers en bestuur lieten meerdere malen weten te hopen dat de inwoner van Venray zou bijtekenen.

Dat is gisteravond (zaterdag) na de mooie 30-21 zege op Hercules 2 rond gekomen.

,,Wij zijn blij met de contractverlenging. Sander past goed bij onze club. Ook de spelersgroep was unaniem positief op de vraag of zijn contract door het bestuur verlengd moest worden", geeft bestuurslid Leo de Wit aan.

De Wit maakte ook bekend dat veel talentvolle A-jeugd spelers ervoor hebben gekozen volgend seizoen bij de senioren te willen gaan spelen.

,,Dat maakt voor onze trainer de selectie aanzienlijk ruimer. Ik verwacht dat Barents over ongeveer twintig selectiespelers kan beschikken. Dat geeft ook ruimte aan ons tweede heren team. Of alle huidige selectiespelers blijven? Dat verwacht ik wel. Ook zij willen volgend seizoen schitteren in de nieuw te bouwen sporthal. Zoals bekend wordt die gebouwd aangrenzend aan de velden van CKV Reehorst in het Peppelensteegebied", laat Leo de Wit nog weten.

,,Ik had geen twijfel te verlengen bij HV Reehorst op sportief gebied. De klik met de club en spelers is heel goed. Maar mijn werk vergt weleens een buitenlandse reis, waardoor ik soms een training of wedstrijd moet overslaan. Ik wilde zeker weten dat de spelersgroep dat niet bezwaarlijk vond", vult Barents aan.

Binnen HV Reehorst en de selectiegroep is daarvoor een oplossing gevonden. 

,,Dat gaf voor mij de doorslag het 'ja-woord' te geven. De mix van oud en jong in onze selectie is prima. Deze groep kan veel kanten op en ik wil daar met mijne ervaring een positieve draai aan meegeven", gaat Sander Barents verder.

De coach benadrukt dat hij nooit heeft geloofd in degradatie en dat dat in zijn beslissing geen enkele rol speelde. 

,,In de eerste seizoenshelft wat pech gehad waardoor punten uitbleven. HV Reehorst hoort op tweede divisie niveau zeker thuis. Dat laten we na de korte winterstop ook zien. Volgens seizoen sluit de A-jeugd aan. Dat betekent nog intensiever werken met een brede selectie en mix oud/jong. Ik verheug me nu al in de nieuw te bouwen sporthal het Edese zaalhandbalpubliek weer net zo enthousiast te krijgen als in de oude Reehorst", sluit Sander Barents af.  

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie