Afbeelding
Eip Janssen

Sint Alexanderschool Bennekom wint wisselbekers Ede Stad schoolhandbaltoernooi

6 maart 2020 om 10:29 Overig

EDE De Bennekomse Sint Alexanderschool heeft er geen twijfel over laten bestaan wie de sterkste was in het Ede Stad schoolhandbaltoernooi.

Eip Janssen

De meisjes wonnen de finale met 3-0 van de Edese basisschool Panta Rhei 3. De jongens bleven niet achter en wisten een 3-1 zege te behalen tegen De Prinsenakker.

,,Bennekom wint met 2-0 van Ede", werd gelachen. Een andere opmerking was dat de Bennekomse korfballers de Edese sporters de baas waren.

Het gaf al aan dat de ambiance in de behoorlijk gevulde sporthal 't Riet goed was. De tribunes waren gevuld met ouders, opa's en oma's en veel meelevende niet spelende scholieren.

PLEZIER De organisatoren Simone Bijsterbosch en Annemiek Meurs zagen het glimlachend maar ook met plezier aan. ,,Bijna vierhonderd handballers hebben aan de alweer 34e editie van het schoolhandbaltoernooi deelgenomen. Er is geen wanklank gevallen. Voor zover wij weten is alles goed verlopen. Of de organisatie perfect was? Dat zeg je niet van jezelf. Maar mede met de vele vrijwilligers die vooraf trainingen op een school verzorgden, en elke speeldag aanwezig waren, kijken we met een goed gevoel terug", aldus Meurs.

Waar Annemiek Meurs de prijsuitreiking voor haar rekening nam, floot Simone (Bijsterbosch, red.) de finales. ,,Dat doe ik met heel veel plezier. Je legt onderweg wat regels uit en fluit naar de geest van de wedstrijd. Natuurlijk kent niet iedere deelnemer de juiste regels. Dat maakt niet uit. Dat is juist de charme van ons toernooi. Hoe ik de finales vond? Op een behoorlijk niveau. Ook complimenten aan de verliezende ploegen Panta Rhei 3 en Prinsenakker. Zij hebben heel sportief partij gegeven. Dat mag ook weleens gezegd worden."

MEISJES FINALE De meisjes finale tussen de Sint Alexanderschool en Panta Rhei 3 was het aankijken alleszins waard. Het duurde in de twintig minuut durende strijd lang voor er een beslissing viel. Met nog zo'n vijf minuten te spelen bij een 1-0 stand in het voordeel van de Bennekommers viel de beslissing. Met twee snelle doelpunten werd de 3-0 stand bereikt.

,,Dat kwam omdat die keepster van de Panta Rhei zo goed was", meende Malou Gijsbertsen.

De 11-jarige Bennekomse genoot na afloop met volle teugen van de winst.

,,Het leefde op onze school zeker. Je ziet de tribunes zijn goed bezet. Een mooi spandoek was gemaakt om ons te supporten."

In de aanloop naar de voorronden werden zij getraind door een lid van de HV Reehorst.

,,Het balgevoel was bij ons zeker aanwezig. Een aantal speelt korfbal bij DVO, en een paar zitten op atletiek. Nee, voor de finale is niet extra getraind", lacht Malou. Dan wordt zij even gecorrigeerd door haar moeder.

,,Ja, dat is waar ik nam de handbal wel mee naar school. In de pauze nog wat met elkaar spelen. Misschien heeft dat welgeholpen", vult ze aan. Naast de Ede Stad wisselbokaal krijgt elke speelster een bon de Mac Donalds te bezoeken.

Daarna gaat het team de jongens aanmoedigen.

De Sint Alexanderschool neemt al snel een 1-0 voorsprong. De Prinsenakker laat zich niet wegspelen en blijft aandringen. Maar scoren is een groot probleem. Bij een 2-0 achterstand weet de Prinsenakker de aansluitingstreffer te scoren. Maar de Bennekommers slaan onmiddellijk terug en brengen de eindstand op 3-1.

IEDEREEN SPEELT ,,Bij ons werd doorlopend gewisseld. Alle spelers kregen speeltijd. Zo hoort het ook", legt groep 8 leerling Hessel Quak uit.

Hij voetbalt bij de VV Bennekom en heeft dus ook het nodige balgevoel.

,,Niet in de handen maar wel in de voeten", corrigeert hij lachend.

Ook zijn team heeft behoorlijk vaak getraind in de aanloop naar de ultieme finale. 'We are the champions' schreeuwen de Bennekommers.

,,Leuk om dit mee te maken. Deze prijs kan de school toch weer op de CV zetten", lacht de begeleiding.

Maar niet nadat geconstateerd is dat het hele toernooi een grote happening was.

,,De organisatie, de scholen, de scheidsrechters, het vele publiek worden bedankt. Ja, vrijdag is het feest op school. Maar ook weer leren. En volgend jaar zal de school de bekers graag verdedigen. Wel met andere spelers maar dat zien we dan wel weer", besluiten Malou Gijsbertsen en Hessel Quak.

De afsluiting is uiteraard voor de organisatie.

,,Wij hopen en verwachten volgend jaar de schoolhandbalwedstrijden in onze nieuw te bouwen sporthal te mogen spelen. Een eigen honk waarbij wij de regie hebben. Dat zou bij het zevende lustrum (35-jaar) geweldig zijn", sluiten Meurs en Bijsterbosch moe maar tevreden af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie