Afbeelding
Familie Den Hartog

Kartteam Rick den Hartog gestart

8 maart 2020 om 17:30 Overig

EDE Eindelijk was het dan zover. Zaterdag nam het Den Hartog Racing Team deel aan de eerste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Huurkarts (NKH) in Middelburg.

Eip Janssen

,,Het was best spannend. Een eerste wedstrijd in onze nieuwe outfit", liet Rick den Hartog weten.

Na de selectie heats werden de rijders ingedeeld in de finales. Bij de senioren waren het Edenaar Niek de Graaf en Veenendaler Lars van Ravenswaaij die in de C- finale van start mochten.

,,De Graaf vertrok van Pole Position en wist de race te winnen, waarmee hij sowieso het podium te pakken had. Lars van Ravenswaaij vertrok als derde, wist de nummer twee op knappe wijze in te halen, maar kreeg later een straf toegewezen. De derde plaats en toch nog een beker binnen", keek trainer Rick den Hartog.

Edenaar Tim van der Heiden had voldoende punten om in de B-finale te starten.

,,Hij vertrok als achtste, kwam erg goed mee en kon zelfs aanvallen. Maar in een actie passeerden twee rijders hem en eindigde Tim net in de top tien. Welkome punten voor het kampioenschap", lachte Den Hartog.

Bij de junioren mochten Max Storm (Rhenen), Jamy van den Berg en Owen Dudok van Heel (beiden Woudenberg) starten in de B - finale.

,,Owen streed om een podiumplek maar moest genoegen nemen met de vierde plek. Net niet, maar wel geweldig gereden. Max en Jamy kwamen wat in het gedrang tijdens deze finaleheat en eindigden wel binnen de top tien. Prachtige races om te zien, waar veel gestreden, ingehaald en verdedigd werd", analyseerde Den Hartog.

Bas van der Hout (Rozendaal) mocht in de A-finale meedoen en wist een knappe zesde plek te bemachtigen.

In het Rookie klassement kroop hij naar een derde plaats en ook hij mocht een beker meenemen.

,,Ik ben heel tevreden over de eerste wedstrijddag van ons Den Hartog Racing Team. De ervaring meenemen en op naar de volgende wedstrijd in Poeldijk over drie weken", besluit Rick den Hartog.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie