Wat zal deze keer het bedrag zijn dat op de cheque staat? Aan Richard Stap (links), Silvano Crea en Rijk Fluit en de Zoemba's zal het niet liggen.
Wat zal deze keer het bedrag zijn dat op de cheque staat? Aan Richard Stap (links), Silvano Crea en Rijk Fluit en de Zoemba's zal het niet liggen. Eip Janssen

KiKa-festival met topartiesten

10 maart 2020 om 18:18 Overig

EDE ,,De zesde editie van de door carnavalsvereniging De Zoemba's in samenwerking met Dicks Inn te houden Hollandse artiestenavond staat weer als een huis", menen de organisatoren.

Eip Janssen

Het trio Rijk Fluit, Richard Stap en Silvano Crea rekent zaterdagavond 11 april bij Dicks Inn, aan de Laan der Verenigde Naties 86 in Ede, vanaf 20.00 uur (zaal open 19.15 uur) op een mooie avond.

,,Elke editie leggen we de lat hoger. Het goede doel KiKa is de winnaar. En dat vervult ons met trots", aldus het trio.

KIKA Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75 procent van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter en naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. KiKa is het enige goede doel in Nederland dat onderzoek doet naar álle vormen van kinderkanker. Wij willen dat meer kinderen sneller genezen. Het is belangrijk dat er apart wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar specifieke genetische eigenschappen van kinderkanker. De donatie is voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland en ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker.

HUIS KiKa werd ook tijdens de carnavalsfeesten bij Dicks Inn aangeroerd. Dat sterkt De Zoemba's dat het op 11 april weer een fantastische avond wordt.  Het Hollandse lied staat centraal maar ook KiKa.

,,Jaarlijks doneren wij voor dat goede doel een gift. Vorig jaar was dat, mede door bijdragen aanwezigen, sponsoren, kaartverkoop en Dicks Inn liefst 4054,00 euro. De laatste doneert van elk verkocht consumptiemuntje een gedeelte aan KiKa. Kunnen we dit bedrag overtreffen? Ik hoop het", opent Zoemba preses Rijk Fluit.

Hij staat samen met Dick Inn eigenaar Richard Stap en Silvano Crea garant voor de vrijwel altijd uitverkochte editie.

,,Het concept staat als een huis. Beangstigend is hoe de KiKa-avond altijd weer verloopt. Maar wel in positieve zin", lacht Fluit.

,,Nooit problemen, omdat wij onze bezoekers goed kennen. De artiesten komen graag. Zo'n Angelo Prestifilippo, artiest van het eerste uur, houdt onze KiKa-avond, vrij in zijn agenda. Naast een optreden is Angelo er van begin tot einde bij", aldus Stap. ,,Kenmerkend voor deze artiest is zijn uitspraak: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. En het is nooit een feest, als Angelo niet is geweest! Zo voelen wij dat inmiddels ook", vult Rijk Fluit aan.

SPECIALITEIT De jongste van het stel hoort de routiniers glimlachend aan.

,,Ik ben er vanaf de vorige editie als mede organisator bij. Wat mijn specialiteit is: een neusje van de zalm hebben voor de Hollandse muziek. Rijk Fluit en ik bezoeken meerdere Hollandse hits-avonden. Dan weet je wat je in huis haalt. Maar, en misschien is dat wel bijzonder, zijn wij niet alleen geïnteresseerd in de optredens. Ook daarbuiten houden wij contact met vele artiesten. Dat wordt op prijs gesteld", zegt Crea bescheiden.

,,Zijn bescheidenheid is niet gespeeld. Silvano speelt, liefst op de achtergrond, een grote rol in onze organisatie", vult Richard Stap aan.

Het trio is zich er terdege van bewust dat KiKa-sponsoren belangrijk is.

,,Wie heeft in zijn omgeving niet met de vreselijke ziekte te maken. En als het om kinderen gaat is het misschien nog erger. Dat bracht een aantal vaste bezoekers tot een mooi verzoek. Maak het kaartje duurder. Elke euro telt bij KiKa en de onderzoeken. Dat ontroert ons echt. En natuurlijk hebben wij de vraag gehonoreerd."

Zij stelden de afgelopen weken ook vast dat de maximaal tweehonderd kaartjes bijna binnen no-time zijn verkocht. ,,Ik word al eind januari/begin februari gebeld. Men weet dat we dan de Hollandse avond opstarten. Bang als men is de boot in dit geval het goede doel met een pracht avond te missen. Maar wie nog een kaartje wil mag me bellen op 06-45002337.Wie weet kan ik nog helpen", zegt Rijk Fluit.

,,We houden het kleinschalig. De reden? De overzichtelijkheid. Ik wil niet dat de buurt er last van heeft. En extra beveiliging inhuren gaat ons te ver. Dat zou ten koste gaan van de eindopbrengst. Daar wordt niemand vrolijk van", meent Richard Stap.

ARTIESTEN Veel wordt verwacht van het optreden van de Sunstreams, Nederlandstalig uit Groesbeek. 

,,The Sunstreams werd in 1965 opgericht en ze brachten 26 singles uit. Na een stop treden enkele bandleden onder deze naam weer op. De ouderen zullen dat nummer zeker herkennen: 'Aan de grens van de Duitse heuvelen'. De grootste hit van The Sunstreams. Het lied bereikte de derde plaats in de top honderd", lacht Richard Stap voluit.

De komst van The Sunstreams is mede te danken aan zijn alertheid. ,,Een collega heeft me getipt. Ik ben ze gaan beluisteren en was verkocht. Ik heb ze gebeld en onze opzet uitgelegd. Misschien mede door het goede doel KiKa komen zij naar Ede. Daar zijn we trots op."

Maar ook de andere artiesten mogen er zijn. Er staan optredens van nog zeker acht artiesten gepland. Dat zijn onder meer Dave Groenendijk, Wesley Boes en zoals gezegd Angelo."

,,En wij verrassen altijd met een of meer toppers. Het best bewaarde geheim van deze avond", lachen Fluit en Crea.

Ondanks de nodige aandrang zijn zij niet vermurwen om een tipje van de sluier te lichten.

,,Bij een gulle gift voor KiKa staat onze mond niet stil van blijdschap. Nu is die nog gesloten. Vooruit dan: De bezoekers zullen genieten en over de verrassingen nog lang napraten."

MAATSCHAPPELIJK Wat zouden De Zoemba's zijn zonder deze avond? ,,Dan ontbreekt de kers op de taart. Onze leden weten te genieten. Maar hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Niet alleen in ons dagelijks werk maar ook als vereniging. En dat, gesteund door al die geweldige artiesten en publiek, geeft een goed gevoel. Dan vergeet je snel de uren die je er vooraf hebt ingestoken. Dit gevoel is niet in geld uit te drukken", besluit het trio eensgezind.

Of er nog kaarten beschikbaar zijn, er gesponsord kan worden is een vraag die Rijk Fluit kan beantwoorden. Bel voor info 06-45002337.

Zaterdagavond 11 april zal Dicks Inn weer uit zijn dak gaan. Een betere waardering voor dit nu initiatief is onmogelijk.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie