Afbeelding
Eip Janssen

DES Lunteren met eigen spelers in ereklasse dammen

25 juni 2020 om 09:28 Overig

LUNTEREN De Lunterse damclub DES is voor het seizoen 2020/2021 ingedeeld in de ereklasse dammen. Het hoogst haalbare damniveau.

Eip Janssen

De Lunteranen promoveerden afgelopen seizoen net voor het uitbreken van de coronacrisis. ,,DES Lunteren is terug in de ereklasse dammen. Dat is geloof ik de zevende of achtste maal in de geschiedenis. En weer gaan we het doen met onze eigen spelers. Doelstelling is ons te handhaven binnen een ereklasse met vele gesponsorde teams. Die kunnen toppers laten invliegen waar wij onze eigen spelers een kans geven”, aldus DES Lunteren-voorzitter Jaap Heij.

In de ereklasse dammen ontmoet DES Lunteren de teams van Constant Charlois (Rotterdam), CTD Arnhem, Damcombinatie Fryslân (Oenkerk), Damlust (Gouda), Damvereniging VBI Huissen, Denk en Zet Culemborg, Hijken DTC, Van Stight Thans 1 en 2 (Schiedam), Witte van Woort (Westerhaar) en WSDV (Wageningen).

,,We gaan de competitie in met de volgende spelers: Peter Hoogteyling, Arwin Lammers, Harmjan Lammers, Erwin van Hierden (teamleider), Ronald van de Beek, Henk Klarenbeek, Stijn Overeem, Laura Timmerman, Arjen Timmer, Mark Sanders en Paul Wijninga. Hetzelfde team dat ook de promotie waarmaakte.”

Jaap Heij deelde ook de indeling van de overige DES Lunteren-teams mee. ,,DES Lunteren 2 en 3 komen uit in de eerste klasse. Het vierde in de derde klasse. Verwacht wordt dat de nationale competitie begin september weer van start mag gaan. Het speelschema is nog niet bekend. Onder welke condities en hoe de anderhalve meter afstand moet worden ingevuld, is ook nog onderwerp van gesprek. DES Lunteren zal zich zeker aan de protocollen die daarvoor gemaakt worden houden. De damsport is mij dierbaar, maar de gezondheid van ons allen nog meer”, besluit de voorzitter.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie