Rick den Hartog luistert naar zijn pupil.
Rick den Hartog luistert naar zijn pupil. Daily Anouk Fotografie

Karters boeken progressie tijdens NKH race 3 in Oldenzaal

16 augustus 2020 om 16:36 Overig

EDE De karters van het Den Hartog racingteam hebben zaterdag in Oldenzaal goede resultaten geboekt. In de finales stonden zij hun mannetje. Het kartteam van den Hartog Racing laat zich goed zien.

Eip Janssen

Het team, dat zes karters aan de start bracht kwam zowel bij de junioren als senioren uit.

SENIOREN Bij de senioren een vol schema: De Edenaren Niek de Graaf, Tim van der Heiden, Lars van Ravenswaaij én Jamy van den Berg stonden klaar voor hun manches. Voor Jamy van den Berg was het de eerste keer dat hij tussen de volwassenen zou gaan rijden. Daar was hij toe.

Niek de Graaf kende een goede dag, maar hij had het gevoel dat er nog meer in had gezeten. In de manches behaalde hij de volgende resultaten: P11, P6, P13 (1 plek straf) en P11. 

Hij plaatste zich voor de B - finale, waarin hij van de tiende positie mocht vertrekken. Tijdens deze race kon hij een paar plekjes goedmaken om op een achtste plaats te eindigen.

Tim van der Heiden liet progressie zien tijdens deze racedag. Hoewel hij eerder aangaf dat dit niet zijn favoriete baan was en moeite had met het wedstrijdritme. Nu liet Van der Heijden de strijd goed aan te gaan en prima punten scoorde voor het kampioenschap. In de B-finale eindigde hij als dertiende.

Lars van Ravenswaaij (Veenendaal) kende een lastige dag, maar wist wel op het juiste moment te pieken. 

,,De manches verliepen niet zoals ik dat wilde”, meende de talentvolle karter. ,,Er zit nog veel meer in en dat weet hij zelf maar al te goed”, vulde trainer/coach Rick den Hartog aan.

In de C-finale, minder dan gehoopt en verwacht, werd hij winnaar. ,,Dat moet een goed gevoel geven voor de volgende race”, meende Den Hartog.

Woudenberger Jamy van den Berg heeft de overstap gemaakt van de junioren naar de senioren en was gespannen.

,,Toch bleek al direct dat dit een goede keuze was. Hij kon goed de strijd aangaan en kwam veel positiever uit de kart. Dat is uiteindelijk het belangrijkst! Jamy kende wat pech tijdens deze race dag, “, was de trainer positief kritisch. 

In de C-finale gestart als tiende reed hij lang in de top drie. ,,Ik werd aangetikt en moest opnieuw van achteraan terug knokken. Ik werd zeventiende maar met twee keer pech wel de zekerheid dat er veel meer in had gezeten”, keek de jonge karter terug.

JUNIOREN Max Storm (Rhenen) en Bas van der Hout (Rozendaal) moesten er tijdens de eerste race nog even in komen. Storm belandde in de eerste één-ronde-kwalificatie achter een langzamere coureur, waardoor hij geen optimale ronde kon rijden. P9 in de kwalificatie werd knap P7 in de race. 

Bas van der Hout mocht de eerste race als vierde starten. Hoewel hij goed zijn best deed werd het uiteindelijk plek zes. De tweede wedstrijd verliep voor Van der Hout beter. Hij kwalificeerde zich als tweede en kon de race op een geweldige manier winnen. Zijn eerste winst in een manche! 

Deze keer wist Max Storm slechts een twaalfde plek te veroveren. Dat betekende voor Max Storm een plek in de B - finale. Gestart als vijfde werd het uiteindelijk een zevende plaats. Bas van der Hout die in de A-finale uitkwam werd knap tweede. Hiermee was hij de beste rookie en mocht twee trofeeën mee naar huis nemen.

Niet onvermeld mag ook de knappe derde prijs van rookie Lukas Stiefelhagen niet blijven.

De volgende race is op 29 augustus in Roosendaal. Er worden gereden op een indoorbaan

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie