De docenten MBvO van Sportservice Ede hielden senioren de afgelopen maanden vanwege corona in beweging bij het TV-programma Gelderland in Beweging van Omroep Gelderland. Vanaf 31 augustus geven zij hun lessen weer in de zaal.
De docenten MBvO van Sportservice Ede hielden senioren de afgelopen maanden vanwege corona in beweging bij het TV-programma Gelderland in Beweging van Omroep Gelderland. Vanaf 31 augustus geven zij hun lessen weer in de zaal. Sportservice Ede

Meer Bewegen voor Ouderen gaat weer van start

27 augustus 2020 om 15:02 Overig Deel je nieuws

Sinds half maart kon het niet meer, de lessen Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) van Sportservice Ede. Er is echter goed nieuws. Na overleg met de Gemeente Ede, docenten en accommodaties kan MBvO vanaf maandag 31 augustus weer van start gaan. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van RIVM en NOC*NSF.

 

Half maart moesten de lessen voor ouderen vanaf 55 jaar gestaakt worden vanwege corona. Onze docenten hebben toen als alternatief een dagelijks beweegprogramma verzorgd op Omroep Gelderland onder de titel Gelderland in Beweging. De lessen op TV werden enthousiast ontvangen en veel ouderen deden dagelijks mee met de oefeningen. Zo bleef sport en bewegen toch bereikbaar voor iedereen, al is dat natuurlijk anders dan sporten en bewegen met elkaar in een zaal.

Gelukkig kan MBvO in de zaal weer van start. Deelnemers wordt wel verzocht de corona-richtlijnen in acht te nemen: niet komen bij corona-achtige klachten, handen wassen en afstand houden buiten de sportactiviteiten om.

Yoga, Ontspannen Bewegen, sport en spel, gymnastiek, Soul Swing, Country line dance en koersbal, het is maar een greep uit het aanbod aan lessen. Het volledige aanbod is te vinden op https://www.sportservice-ede.nl/senioren-55-plus/.

Wie vragen heeft of mee wil doen kan contact opnemen met Angeline van de Kraats, projectmedewerker sport en bewegen van Sportservice Ede: 06 – 51 56 15 21 of angeline.vandekraats@sportservice-ede.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie