Afbeelding
Adriana Van Ravenswaaij

Succesvolle wedstrijd Den Hartog Racingteam kartjeugd

Overig

EDE Den Hartog Racingteam heeft zaterdag tijdens de vierde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Huurkarts goed gepresteerd. Er werden in de finales goede resultaten geboekt. Met als hoogtepunt Bas van der Hout die zijn leidende positie in het ‘Rookie klassement’ verstevigde.

Eip Janssen

De wedstrijden die in Roosendaal werden afgewerkt kende bij de senioren de Edese deelname van Lars van Ravenswaaij, Jamy van den Berg, Niek de Graaf en Tim van der Heiden. Bij de Junioren namen Owen Dudok van Heel, Bas van der Hout en Max Storm deel.

Senioren

Bij de senioren stonden Lars van Ravenswaaij, Jamy van den Berg, Niek de Graaf en Tim van der Heiden aan de start. Een overzicht van de geboekte resultaten in de kwalificaties en races van de selectieheats:

Lars van Ravenswaaij en Niek de Graaf plaatsen zich voor de B – finale Senioren. De Veenendaler Lars van Ravenswaaij ging als tiende van start en reed een ijzersterke race. In de laatste ronde gleed zijn kart rechtdoor bij het ingaan van een 180 graden bocht. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de dertiende(!) plaats. Edenaar en teamgenoot Niek de Graaf profiteerde hiervan. Hij reed een goede wedstrijd en eindigde als elfde in een sterk deelnemersveld.

De C-finale Senioren was weggelegd voor Jamy van den Berg en Tim van der Heijden. Van den Berg eindigde knap als achtste.

,,Een goede prestatie, zeker als je voor het eerst tussen de senioren op een indoorbaan rijdt”, gaf coach Rick den Hartog aan. 

Tim van der Heijden had Pole Position in de C finale en één taak: winnen! ,,Dat deed hij, terwijl Tim de hele race moest verdedigen ten opzichte van de nummer twee. Onder zo’n druk een finale winnen, dat is super! Een verdiende trofee”, lachte Rick den Hartog breeduit.

Bij de Junioren B - finale junioren mocht Max Storm als vierde vertrekken in de finale. Het tempo lag hoog en Storm moest zijn positie dan ook met hand en tand verdedigen. ,,Hij finishte als vijfde, maar kreeg na de race een plaatsstraf. Gelukkig had hij zijn eigen foutje door en vond hij zijn straf terecht”, was Den Hartog toch tevreden.

[A - FINALE] Owen Dudok van Heel en Bas van der Hout kwalificeerde zich voor de A finale. Voor Owen zijn eerste keer en plaats negen was een mooi resultaat. Bas van der Hout werd knap vijfde in een sterk deelnemersveld. Hij wist daarnaast de eerste plaats bij de rookies te halen. Ook verstevigde Van der Hout zijn leidende positie in het kampioenschap voor de rookie-titel.

,,Ik ben zeker tevreden. Er valt nog voldoende te verbeteren, maar dit leerjaar verloopt uitstekend. Er worden goede stappen gezet en dat is belangrijk. De volgende ronde (vijfde) is in Eefde. We zijn er weer klaar voor”, sluit Rick den Hartog af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie