Lunteraan Luuk de Vries stap voor stap op weg naar de top.
Lunteraan Luuk de Vries stap voor stap op weg naar de top. Chris Hoppenbrouwer IJmuiden

Jeugdige motorcoureur Luuk de Vries maakt promotie

Overig

LUNTEREN De pas negenjarige Lunterse motorcoureur Luuk de Vries is weer een stapje verder in zijn droom een topper te worden.

Eip Janssen

Het Lunterse talent mag komend jaar aansluiten bij de selectie van de Molenaar NSF100 Cup 2021. Onlangs liet Luuk tijdens de TT Junior Track in Assen zien wat hij in huis heeft. Luuk de Vries zal samen met Thije Ligtermoed, Jur Wattel en Dean Gouw de BB64 Academy completeren. De BB64 Academy is opgericht door Bo Bendsneyder, zelfrijdend in de Moto2-klasse. Het doel is om jonge rijders te helpen bij hun ontwikkeling zowel op als naast de baan.

De Vries is afgetekend Nederlands Kampioen minibike Junioren A in het NK Junior Moto Racing. Hiermee heeft hij de aandacht op zich weten te richten, wat heeft geleid tot een uitnodiging in de BB64 Academy, iets wat hij met beide handen heeft aangegrepen.

,,Met gezonde spanning ben ik naar Assen gereden voor de selectie dag. Erg spannend en leuk tegelijk. En super dat ik door ben. Ik mag me komend jaar ‘Molenaar NSF100 Rider’ noemen”, lacht Luuk breeduit.

De sterke en bekende motorcoureur Bo Bendsneyder over Luuk de Vries: ‘We hebben vanaf de eerste dag de ambitie gehad om te groeien, ik ben erg blij dat we Luuk kunnen verwelkomen. Luuk heeft duidelijk talent en is daarnaast een fijn kereltje om dit avontuur mee te beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat wij hem een stuk verder kunnen brengen, waar hij in het begin veel kan leren van zijn teamgenoten.’

Bendsneyder verwacht dat het niet lang zal duren of Luuk de Vries zal de anderen pushen om harder te gaan en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Competitie maakt je sterker en sneller. We hebben nu 4 rijders maar ik sluit niet uit dat we binnenkort een vijfde rijder kunnen introduceren.

De BB64 Academy helpt jonge rijders bij de start van hun carrière. Jong beginnen is vaak een pre om ver te komen in deze wereld. De beperkte tijd die er is moet goed gebruikt worden om halverwege je tienerjaren klaar te zijn voor het echte werk. Naast talent en de juiste mentaliteit komen er nog veel meer zaken kijken om een kans te krijgen op het mondiale podium. De ervaringen die de BB64 Academy heeft kan hier zeer waardevol in zijn.

Luuk de Vries straalt en reageert opgetogen. 

,,Ik vind het best wel speciaal dat Bo mij heeft gevraagd om bij de Academy te komen. Ik had best wel een hoop vragen die ik gelukkig aan hem kon stellen. Volgend jaar hoop ik veel te leren en een mooi seizoen te hebben als Rookie in de Molenaar NSF100 Cup. Het seizoen is net afgelopen maar ik heb eigenlijk alweer zin om te gaan beginnen aan het seizoen 2021.”

De gemeente Ede heeft naast de toppers Jaap van Lagen (autocoureur), Melvin van der Voort (motorcoureur), Rick den Hartog (Karten) en Henk Minnen (KNMV Open 125CC) er dus weer een parel bij in de gemotoriseerde sport.

advertentie