DES Lunteren in het oude normaal dammen.
DES Lunteren in het oude normaal dammen. Eip Janssen

Dammers komen deze competitie niet meer officieel in actie

Overig

LUNTEREN ,,De damcompetitie 2020/2021 is onmiddellijke ingang gestopt. Alle gespeelde wedstrijden worden als niet gespeeld beschouwd”, laat DES preses Jaap Heij (archieffoto rechts) weten.

Eip Janssen

De Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) heeft dit besluit genomen op basis van de persconferentie van dinsdag 8 december. De boodschap is helder: de coronacrisis is helaas nog niet voorbij

,,Alle gespeelde wedstrijden vervallen. Elk team behoudt het recht om volgend jaar in dezelfde klasse als dit jaar uit te komen. Dat betekent voor DES Lunteren dus weer Ereklasse. Het hoogst haalbare damniveau ter wereld. Maar liever hadden we dat achter de borden geprolongeerd”, gaat Heij verder. 

De KNDB liet verder weten dat het bestuur verschillende mogelijkheden heeft overwogen om het damseizoen lopende te houden.

ONLINE DAMMEN Nu naar alle waarschijnlijkheid in januari en februari geen fysieke competities gespeeld mogen worden heeft het bestuur naar mogelijkheden voor een online competitie gekeken. In de toernooibase is de mogelijkheid van het spelen van teamcompetities (teamwedstrijden) via Lidraughts mogelijk gemaakt. De KNDB maakt graag gebruik van dit initiatief.

,,Of DES Lunteren daaraan mee gaat doen bespreek ik een dezer dagen in het bestuur. Het idee is een competitie die elke vrijdag op Lidraughts wordt gespeeld met een speeltempo van 45 min. + 30 sec/zet. Maar men kan ook aangeven dat de vrijdag niet goed uit komt en men liever op zaterdag speelt. En men kan ook aangeven of twee en een half uur spelen als voldoende wordt ervaren. Alles is mogelijk”, gaat Jaap Heij verder.

De DES Lunteren preses sluit niet uit dat er vanaf maart/april 2021 nog echte damwedstrijden gespeeld zouden mogen worden.

,,Het is koffiedik kijken op dit moment. Misschien kan de KNDB in één of andere vorm een kleine competitie laten spelen. Ik hoop het vurig maar het moet wel verantwoord zijn. Ons clubgebouw De Schuifeldam is gelukkig mede dankzij de hulp van een aantal leden coronaproof. Maar dat is niet overal het geval”, besluit damfanaat Jaap Heij.

advertentie
advertentie