Kimberley Bos, afgelopen vrijdag actief in Winterberg.
Kimberley Bos, afgelopen vrijdag actief in Winterberg. IBSF

Kimberley Bos slaat World Cup wedstrijd over voor dubbel in Altenberg

11 januari 2021 om 14:16 Overig

EDE Kimberley Bos heeft deze week een dubbel programma. Waar de wereldbeker volgende week door gaat in het Oostenrijkse Sankt Moritz kiest de Edese skeletonster, toch tweede in de wereldbekerstand, voor een langer verblijf in Duitsland.

,,In tegenstelling tot veel anderen ben ik na afloop van de World Cup in Winterberg niet afgereisd naar Sankt Moritz, waar de volgende wedstrijd in die reeks gepland staat. Ik ben in Duitsland gebleven, al is het een heel stuk verder naar het oosten ten opzichte van Winterberg. We hebben er namelijk voor gekozen om in Altenberg te gaan sleeën. Daar doe ik op woensdag 13 januari mee aan een Europe Cup wedstrijd en op zaterdag 16 januari aan een Intercontinental Cup wedstrijd”, legt Bos uit.

WK-VOORBEREIDING ,,Waarom we deze keus maken terwijl ik tweede sta in het World Cup klassement”, stelt de Edese de vraag aan zichzelf. ,,De wereldkampioenschappen zijn over een maand ook in Altenberg en daar wil ik graag een top-8 klassering halen. Lukt me dat, dan doe ik daarmee alvast goede zaken als het gaat om het traject voor olympische kwalificatie. De World Cup telt dit seizoen echter amper mee. Daarom was de keus ook snel gemaakt om hier nu wat extra afdalingen mee te pakken en wedstrijdritme op te doen.”

TECHNISCH Net als bijvoorbeeld de baan in Winterberg, is ook die in Altenberg één van de kortere banen ter wereld, met een lengte van 1413 meter. Bos: ,,De baan mag dan kort zijn, hij is zeker niet gemakkelijk. Dit is namelijk de meest technische baan van Europa, die in het grootste geheim gebouwd is, zodat de Duitsers er konden trainen. Pas jaren later is hij opengesteld voor internationale wedstrijden, zoals deze World Cup. En dit is ook de baan waarop ik voor het eerst gecrasht ben, van mijn slee af ben gevallen.”

De Europe Cup staat op woensdagochtend op het programma. De Intercontinental Cup voor zaterdagmorgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie