Afbeelding
IBSF

Teleurstellend begin voor Bos bij WK skeleton in Altenberg

11 februari 2021 om 11:31 Overig

EDE Skeletonster Kimberley Bos staat halverwege het WK in het Duitse Altenberg op een teleurstellende veertiende plaats. De Edese zette in de eerste heat met 59.10 seconden de twaalfde tijd neer. In de tweede afdaling sneeuwde het en noteerde zij de achttiende tijd met 59.62 seconden. 

,,Ik sta hier een beetje met een dubbel gevoel”, keek Bos na de eerste dag terug. ,,Aan de ene kant ben ik teleurgesteld over mijn afdalingen vandaag. Aan de andere kant is het beter dan vorig jaar. De kreisel gaat goed, maar in beide runs maakte ik wel een grote fout die helaas veel tijd heeft gekost. Al ben ik lang niet de enige. Het is nu eenmaal een heel moeilijke baan.”

De deelnemers gaan, verspreid over twee dagen, vier keer van de baan naar beneden. Donderdagochtend waren er twee heats, vrijdagmorgen ook. Na heat drie gaan alleen de beste twintig deelnemers door naar de laatste heat. De deelnemer die na vier heats de snelste bij elkaar opgetelde tijd heeft, is wereldkampioen.

ACHTSTE Bos deed al vier keer eerder mee aan het WK skeleton. Bij haar eerste deelname in 2016 werd ze direct achtste van de wereld. Die prestatie verbeterde ze tot nu toe nog niet. In 2017 werd de Edese veertiende, gevolgd door een dertiende (2019) en vijftiende (2020) plaats.

Dit seizoen betekende de echte doorbraak van Bos in het internationale skeletonveld. In de wereldbeker haalde ze drie zilveren en twee bronzen medailles. In het eindklassement werd ze derde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie