Het trio René Verhulst (rechts), Maarten Heisen en Annita van Doorn openen de Clubchallenge Ede.
Het trio René Verhulst (rechts), Maarten Heisen en Annita van Doorn openen de Clubchallenge Ede. Albert Willemsen

Burgemeester René Verhulst start sportief Club Challenge Ede

27 februari 2021 om 12:47 Overig

EDE Geheel in stijl heeft burgemeester René Verhulst zaterdagochtend de Club Challenge Ede geopend. Niet in maatpak maar sportief gekleed kwam Verhulst aan bij de Van der Knaap sporthal.

Eip Janssen

Club Challenge Ede is een initiatief van de Olympiërs Maarten Heisen en Annita van Doorn.

,,Ons doel is de sporters weer in beweging te krijgen. Het is in coronatijd enigszins behelpen. Maar dit concept moet sporters helpen weer (volledig) fit te zijn op het moment dat er meer mag.”

,,Ik ga zeker meedoen aan dit initiatief. Het is een mooie uitdaging zowel in individueel als clubverband”, vult de sportieve Verhulst aan.

Volledig coronaproof opende hij in samenwerking met Maarten en Annita de Club Challenge Ede.

,,Ik heb er al een loop van bijna 4 kilometer opzitten. Van mijn huis naar de Van der Knaaphal. Hardlopen maar ook mountainbiken zijn sporten die je in de buitenlucht prima kunt doen. Ik hoor net dat er al sporters van twintig verenigingen hebben ingeschreven. De doelstelling van de initiatiefnemers wordt ruimschoots gehaald. Maar voor elke deelnemer of vereniging geldt wat mij betreft: stel jezelf doelen en maak die verwachting waar”, aldus René Verhulst.

Maarten Heisen en Anita van Doorn werken nog wat aan het concept.

START ,,De puntentelling is met ingang van zaterdag 27 februari gestart. Wie niet heeft ingeschreven is zeker niet kansloos. Integendeel de opzet is zo dat wie met enige regelmaat deelneemt alle kans behoudt. De sporter blijft fit maar helpt ook zijn vereniging. Er is een budget dankzij een aantal bedrijven die meewerken waardoor er geldprijzen te verdienen zijn.”

Twintig verenigingen en sporters met een diverse sportachtergrond zijn vertegenwoordigd.

,,Dat is het mooie van deze opzet. Sporters met een andere achtergrond. Zowel binnen- als buitensport. Maar een ding hebben de deelnemers gemeen: ‘sportief bezig zijn. En dat er wat te winnen valt is mooi meegenomen, maar zeker niet het belangrijkste. Dat merk ik uit alle reacties die wij krijgen”, zegt het duo fysiotherapeuten.

,,Sporten is gezond. Iedereen kan en mag meedoen. Online worden er vele mogelijkheden geboden. Het is een mooi initiatief en het biedt toekomstperspectief. Want wat is er mooier dan gezamenlijk weer je sporthobby te kunnen en mogen uitoefenen”, besluit Verhulst.

Hij gaf zelf het voorbeeld door na een leuke opening weer een aantal kilometer hardlopend huis en haard op te zoeken.

AANMELDEN Doe je ook mee? Meld je snel aan. Word fit en win een sponsorbedrag voor je club.

Aanmelden voor de Club Challenge kan nog tot 12 maart via www.mijnfysiopraktijk.nl/clubchallenge  

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie