Afbeelding
PR HV Reehorst

Koud weer deert HV Reehorst jeugd totaal niet

11 april 2021 om 15:45 Overig

EDE De HV Reehorst jeugd werd zondagmiddag op het complex van de Edese IJsvereniging (EIJV) verrast met een leuke zondag gevuld met spelletjes en als een toetje een lekker PURO-ijsje.

Eip Janssen

,,Voor vele jeugdige sporters is de coronacrises geen fijne periode in hun sportieve leven. Dat geldt bij alle sporten en dus ook voor de zaalhandballertjes van HV Reehorst”, opent voorzitter Leo de Wit.

Bij HV Reehorst kan de jeugd al vanaf begin oktober niet meer trainen en spelen. 

,,En juist op dat moment vangt hun zaalcompetitie aan. Gelukkig mocht er vanaf februari wel buiten getraind worden en die mogelijkheid werd uitstekend benut. Meerdere keren per week en ook op zondag werd er getraind op het sportcomplex van aan de Peppelensteeg”, gaat De Wit verder.

De HV Reehorst jeugdcommissie besloot zondag 11 april eens flink uit te pakken. Onder leiding van Sanne Hendriks en meerdere enthousiaste vrijwilligers werd een zeskamp voor de HV Reehorst jeugd in elkaar gezet.

,,De jeugd werd met allerlei spelletjes aan het werk gezet en met behulp van warme chocolademelk, thee en koffie bleven alle aanwezigen enigszins op temperatuur. Het was echt snijdend koud. De zeskamp leverde doldwaze pretjes op en veel plezier. Als klap op de vuurpijl kwam er tegen twaalf uur een bescheiden vrachtwagen aanrijden met een ijsbanket aan boord van de firma Puro. Onze bekende Edenaar en handbalpromotor Harry Hesseling had dat geregeld. Maar ook de HV Reehorst leden van verdienste Paul van Noesel en John Thiele hebben een handje geholpen”, lacht De Wit.

Ondanks de lage temperatuur ging het ijs erin als de spreekwoordelijke koek en konden leiding en spelleiders terugzien op een bijzondere ‘winterse’ dag en dat voor zaalhandballers.

,,Het mooie was dat de HV Reehorst deze zeskamp zeer waardeerde. Je kunt de jeugd ook met iets kleins heel gelukkig maken. Misschien wel de grootste winst in deze ook voor de club maar ook maatschappij bizarre omstandigheden”, aldus Leo de Wit.

Het betekent niet dat de jeugdcommissie van de HV Reehorst nu stil op haar lauweren gaat rusten.

De komende weken gaat zij aan de slag met folders en posters en wil op deze wijze de jeugd maar ook bij de senioren de handbalsport onder de aandacht brengen. De handbalclub hoopt stiekem dat er in mei weer in de hal getraind en gespeeld mag worden.

REGIOCUP SENIOREN De landelijke bond (NHV) heeft hiertoe een alternatieve competitie bedacht die op 8 mei begint en eind juni eindigt. ,,Maar alleen als de overhand op basis van de dan geldende corona maatregelen ‘Groen’ licht geeft. Onze aantrekkelijke tegenstanders in een poule van zes teams zijn: Ha-STU-1 (Nijmegen), UGHV uit Ulft, Combinatie Huissen-DFS Arnhem, HV Artemis (Doetinchem) en Twente/BWO-Borhave-Olympia HGl-Combinatie ’64 uit Hengelo (OV). Ik denk voor alle betrokkenen een leuke poule”, sluit Leo de Wit tevreden af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie