Luuk de Vries (tweede van rechts nummer 24)
Luuk de Vries (tweede van rechts nummer 24) Rob Mulder

Motorcoureur Luuk de Vries verbetert zijn pr op Koningsdag

28 april 2021 om 19:07 Overig

LUNTEREN ,,Het was een zeer succesvolle voorbereiding die wij als BB64 Academy-rijders dinsdag (27 april Koningsdag) onder leiding van Bo Bendsneyder hebben gehad. Ik heb onder vrijwel perfecte omstandigheden mijn pr met ruim anderhalve seconde aangescherpt”, laat Lunteraan Luuk de Vries weten.

Onder vrijwel perfecte weersomstandigheden was de Junior Track in Assen op Koningsdag het decor voor de vier Academy rijders, om onder leiding van Bo Bendsneyder een volle trainingsdag af te werken.

Met zowel de motoren als de rijders in tiptop uitstraling werd deze dag begonnen met fotoshoot. Behalve de 9-jarige Luuk de Vries komen voor in de Molenaar Honda NSF100 de rijders Thije Ligtermoed, Dean Gouw en Jurrien van Crugten voor het team uit.

Twee van die snelle rookies zijn Dean Gouw (9) en Luuk de Vries (9). Dean wist tijdens de openingsrace van 2020 nog vriend en vijand te verrassen met een podiumplek tijdens zijn wildcarddeelname. Luuk is van de vier de minst ervaren rijder op de NSF100. Daarnaast is Luuk fysiek de kleinste en lichtste van het gehele deelnemersveld. Dit is soms een voordeel, maar maakt het ook lastiger om de motor, die drie keer zwaarder is dan Luuk zelf, snel van richting te laten veranderen.

,,Vandaag was een prachtige dag, alle vier de rijders hebben zich 100 procent ingezet en enorme stappen voorwaarts gemaakt. Ik ben erg trots op de jongens, ze hebben zichzelf en elkaar beter weten te maken. Dit is waarvoor we het doen, verschillende rijders, verschillende leeftijden op dezelfde motoren elkaar op het scherpst van de snede laten uitdagen met als doel de hele groep beter te laten worden. Dit is gelukt, nu deze flow vasthouden en doortrekken het seizoen in”, keek topcoureur Bo Bendsneyder terug.

REACTIE Luuk de Vries, rijdende met nummer 24, vertelde: ,,Voor mij was vandaag de eerste dag dat ik één-op-één les kreeg van Bo; dat was best wel een beetje spannend. Ik heb een ontzettend leuke dag gehad en veel geleerd van hem en mijn Academymaatjes. Samen met zo’n topcoureur op de baan was wel heel gaaf. Dit was best indrukwekkend, maar motiveerde me ook om extra mijn best te doen. Ik heb mij pr met ruim 1,5 seconde weten te verbeteren. Ik hoop deze stijgende lijn vast te houden en goed voorbereid aan de start te staan voor de eerste Molenaar NSF100-wedstrijd.

Afbeelding
Luuk de Vries en zijn trainer en voorbeeld Bo Bendsneyder
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie