Afbeelding
Privébezit Alex van Silfhout

Dressuurteam Lunterse bondscoach Alex van Silfhout naar de Grand Prix Special

25 juli 2021 om 15:28 Overig

LUNTEREN - Ondanks de wat tegenvallende proef van dressuuramazone Marlies van Baalen, is Nederland door naar de Grand Prix Special op dinsdag, onder leiding van bondscoach Alex van Silfhout uit Lunteren. Van Baalen reed zondag de laatste combinatie voor de kwalificatie van de Grand Prix Special.

Van Baalen kwam als eerste aan de start in groep E. ,,Ze begon sterk, maar helaas slopen er onderweg meer fouten in,’’ aldus de dehoefslag.nl / KNHS. Na de twee goede ritten van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, zette Marlies van Baalen op de tweede dag een mindere prestatie neer. Fouten brachten haar niet verder dan 71,61%. 

SCHERP ,,We hadden op iets meer gehoopt”, stelt bondscoach Alex van Silfhout. ,,Marlies had haar paard net niet helemaal scherp, waardoor een paar foutjes ontstonden. Daar moeten we in het losrijden voor de Grand Prix Special nog wat aan doen, zodat Go Legend wat frisser in de ring verschijnt. Gelukkig is er nog niets verloren, want de Grand Prix telt alleen als kwalificatie voor de landenwedstrijd en de kür op muziek.”

BEZINKEN ,,Het was niet helemaal de proef waar ik op gehoopt had”, stelt een enigszins teleurgestelde Van Baalen. Ik heb niet met een superblij gevoel af kunnen groeten, er zaten teveel fouten in. Ik moet nog even bezinken hoe het heeft kunnen gebeuren. Het losrijden was heel goed, maar daar heb ik niets aan: het moet in de ring gebeuren. Er waren stukken dat Go Legend heel goed ging, maar een fout is een fout, net als dat een balk een balk is. Ik ga proberen om dat in de Grand Prix Special niet te doen. Ik neem de goede stukken mee, houd het losrijden dat goed is verlopen in mijn achterhoofd. Wat niet goed was ga ik analyseren en dan heb ik in de Special nog een kans.”

Voor Nederland kwamen zaterdag al Edward Gal en Hans Peter Minderhoud in de ring. Voor Van Baalen zijn het haar tweede Olympische Spelen. In Athene 2004 was ze ook al van de partij.

CORONA Voor bondscoach Van Silfhout zijn het onrustige dagen. Hij zat in het vliegtuig in de buurt van iemand die positief testte op het coronavirus. ,,Net als Dinja van Liere kreeg ik ook het bericht dat ik een ‘close contact’ was. Vanwege het verhoogde risico werden we meteen geïsoleerd en kregen we meer regels om ons aan te houden. Inmiddels hebben we gelukkig al meer vrijheden gekregen en wachten we op definitief groen licht.”

KÜR Edward Gal en Hans Peter Minderhoud hebben zich geplaatst voor de individuele finale. Gal deed dat door als tweede van zijn groep te eindigen, Minderhoud had de hoogste score van de ruiters die zich niet rechtstreeks hadden geplaatst en verdiende zo alsnog een startplek in de kür op muziek. Voor Marlies van Baalen houden de Olympische Spelen na de Grand Prix Special op. Van Baalen wist zich niet te plaatsen voor de kürfinale.

Bron: dehoefslag.nl / KNHS 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie