Afbeelding
Sportservice Ede

Sport- en beweegdelegatie uit Caribisch Nederland bezoekt Ede voor inspiratie

22 september 2021 om 18:19 Overig

EDE Een grote delegatie uit Caribisch Nederland is voor een werkbezoek in Nederland. Woensdag waren zij in Ede om geïnspireerd te worden door medewerkers van Sportservice Ede en het Athletic Skills Model (ASM). 

De delegatie bestaat uit uit buurtsportcoaches, vakleerkrachten bewegingsonderwijs, jongerenwerkers en beheerders. Zij zijn hier om te ervaren en te leren hoe sport en bewegen in Nederland is georganiseerd. 

LEVENLANG BEWEGEN Het hele programma staat in het teken van een levenlang bewegen, sport als middel voor een gezonde leefstijl en de methoden die toegepast worden om dat te bereiken. Op PlayceX maakten de deelnemers kennis met de tien grondvormen van bewegen en hoe die bij een ASM-training worden toegepast. 

In de middag kregen zij uitleg van een vakleerkracht bewegingsonderwijs van Sportservice Ede, over hoe met het project SAM in de gymles, maar ook daarbuiten, aandacht wordt gegeven aan de brede motorische ontwikkeling van kinderen en het belang daarvan. Om dat levenlang bewegen te benadrukken, werd daarna ingegaan op seniorensport en het blijven werken aan gezondheid, vitaliteit en conditie.

ONDERHOUD Naast het sporten en bewegen zelf kwam ook het onderhoud van sportvelden en het beheer van accommodaties aan de orde. Alle aspecten zijn van belang voor een optimaal sportklimaat, aldus Sportservice Ede.

Naast Ede is de delegatie veel te gast bij Sportcentrum Papendal. Ook hebben de leden een rondleiding gehad over het terrein van de KNVB-campus in Zeist. De delegatie blijft nog in Nederland tot zaterdag. Het is de bedoeling dat de kennis en ervaring die is opgedaan, op Caribisch Nederland wordt toegepast.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie