Dunk van Mark Bierhof voor BCE '78
Dunk van Mark Bierhof voor BCE '78 Jeroen van den Beemt

Grote zege basketballers BCE’78 op Crackerjacks Amersfoort

3 oktober 2021 om 12:02 Overig

EDE BCE ’78, heeft na een wek gedwongen rust wegens de afgelasting van de wedstrijd tegen Trajanum, een grote 86-45 zege op het Amersfoortse Crackerjacks behaald.

MOOI Maar niet alleen de zege werd met applaus door de toeschouwers begroet. Zeker het verrassingsbezoek van de eerder zwaar geblesseerde speler Jordi Dueck om zijn team te steunen kon rekenen op een enthousiast onthaal.

Vanaf de tip-off bleek Thijs Dueck een ‘man on a mission’, nadat hij in de eerste twee aanvallen gelijk twee driepunters raak knalde. Ook Damiël Ermen schoot goed uit de startblokken met 11 punten in het eerste kwart. Met 26-8 creëerde BCE’78 na de eerste tien minuten al een comfortabele voorsprong.

In het tweede kwart werd deze voorsprong verder uitgebouwd, met hulp van Mark Bierhof en Richard Boter. In de verdediging werd hard gewerkt en door het grote aantal steals konden de snelle spelers van BCE’78 veelvuldig worden bereikt voor de score uit de fast-break. De Crackerjacks gaven in het tweede deel van het kwart een antwoord via de speler Pau ter Haar, die in korte tijd 10 punten scoorde. Hij inspireerde daarmee zijn team. De thuisclub ging de rust in met een tussenstand van 43-23.

De ontketende Damiël Ermen scoort een fraaie driepunten      Foto: Jeroen van den Beemt

AANWINST Na de rust wist BCE’78 de voorsprong verder uit te bouwen. Mark Bierhof liet zichzelf gelden in de bucket, die moeilijk af te stoppen bleek voor de Crackerjacks. Wanneer Bierhof de ruimte niet vond, kon hij rekenen op Michel van den Hoven, die dankbaar gebruik maakte van de gecreëerde ruimte. Ook de nieuwe aanwinst van het team, Nicky Kaasschieter, maakte een goede eerste indruk nadat hij meermaals met overtuiging de bucket in drong voor een sterke score. Ook dit derde kwart was Damiël Ermen on fire, die met een totaal van 37 punten de wedstrijdtopscorer werd. Met nog tien minuten te gaan bedroeg de tussenstand: 72-39.

Centerspeler Bram Koning opende het laatste kwart met een sterke score onder het bord. Toch lieten de schutters van de Crackerjacks niet over zich heen lopen en raakte een aantal mooie driepunters. Maar waneer de schoten misten, was de rebound standaard voor BCE’78. Met overtuiging werd elke rebound gepakt die gepakt kon worden. Met vereende krachten wisten Richard Boter en Bram Koning de wedstrijd gecontroleerd binnen te halen en kon BCE’78 terugkijken op een mooie 86-45 zege.

Ook voor de toeschouwers was deze wedstrijd boeiend om te zien, met harde duels, veel scores en prachtige acties.

BCE ’78 deelt met BC Utrecht Cangeroes de eerste plaats. Beide ploegen hebben vier punten uit twee wedstrijden.

Komende zaterdag speelt BCE ’78 weer thuis in sporthal de Peppel. Om16.15 uur is hekkensluiter Amical uit Enschede de tegenstander..