Jeff de Quay (rechts) heeft verkeerde shirt vast maar tegenstander kan ook niets doen. Theo Beumer

HV Reehorst laat hele dure punten liggen

13 november 2021 om 22:36 Overig

EDE HV Reehorst heeft bij AHV Achilles (Apeldoorn) hele slechte zaken gedaan. De Edese handballers verloren met 29-23.

door Eip Janssen

,,Een hele matige wedstrijd en dan druk ik mij echt diplomatiek uit”, opent HV Reehorst coach Sander Barents. ,,Het niet mogen spelen met hars in een wedstrijd begint een te groot item te worden in het team. De eerste competitiewedstrijd (bij UGHV, red) werd mede daardoor ook al verloren. Hoewel geen hars en matige scheidsrechters ons spel niet ten goede kwam, moeten we de nederlaag toch echt bij onszelf zoeken”, was Barents eerlijk.

HV Reehorst liep eigenlijk altijd achter de feiten aan. ,,Ik denk dat een scheidsrechterlijke beslissing bij een 13-11 achterstand heel belangrijk is geweest. Wij scoorden de aansluitingstreffer, die echt iedereen zag, behalve de arbiters. Zij twijfelden, overlegden en gaven uiteindelijk een vrije bal die er geen was. De bal werd verspeeld en de thuisclub scoorde de 15-11 ruststand. Dat zijn we niet meer te boven gekomen”, kijkt de coach terug.

De tweede helft bleef lang op een vier punten achterstand staan. ,,De ploeg was door allerlei blessuregevallen al gedecimeerd. Ik had maar twee wissels bij me. In de eerste helft viel al een speler uit en in de tweede helft ook. Je ziet dat meerdere wedstrijden spelen in een week tijds zijn tol vraagt.” In de slotfase liep de thuisclub uit naar een al met al geflatteerde maar niet onverdiende 29-23 zege. ,,Een dure nederlaag, zeker omdat ook de koploper JD Techniek/Hurry Up 2 verliest van Vios. Zij gaan nu aan de leiding en HV Reehorst staat op drie punten, met wel een wedstrijd minder gespeeld. Maar die moet eerst gewonnen worden. En dat is dinsdagavond in sporthal ‘t Riet tegen Habo’95 uit Boekel. Ik hoop dat de groep dan een beetje completer is”, sluit Sander Barents af.