HV Reehorst vol trots in het nieuwe tenue wint topper.
HV Reehorst vol trots in het nieuwe tenue wint topper. PR HV Reehorst

HV Reehorst vloert koploper en haakt weer aan bij kopgroep

20 november 2021 om 22:23 Overig

EDE HV Reehorst heeft zaterdagavond in sporthal De Peppel koploper Vios uit Heythuysen met 27-21 verslagen.

door Eip Janssen

Van een vervroegd Sint-Nicolaas cadeau voor de wat wisselvallig spelende HV Reehorst wilde coach Sander Barents niets weten. ,,Nee, dan doe ik mijn ploeg erg tekort. Deze zege was dik en dik verdiend. Maar er hoort wel een verhaal bij. Vios is een ploeg waar in de thuiswedstrijden niet met hars mag worden gespeeld. In de thuiswedstrijden hebben ze nog geen punt verspeeld. De uitwedstrijden is wel een ander verhaal. De Vios routiniers hebben met hars spelen geen moeite maar zodra er gewisseld wordt en invallers het veld inkomen zie je het verschil”, oordeelde Barents. ,,Misschien moet ik de landelijke handbalbond (NHV, red.) eens bellen of zij geen aparte competitie willen opstarten voor ploegen die met en zonder ‘hars’ willen spelen. Ik denk dat het voor alle partijen het beste zou zijn”, lacht Barents.

Hij zag zijn ploeg snel met 0-2 achter komen. In de eerste zeven minuten werd twee keer de paal geraakt. Daarna kwam de ploeg op schot en werd de stand 7-5 in het voordeel van HV Reehorst. ,,Vios is een ploeg die ook tempo wil spelen. Dat ligt onze ploeg wel. Het was, helaas zonder toeschouwers, een attractief duel.” Een bijzondere rol was er weggelegd voor doelman Bert Willemse die goed stond te keepen. ,,En bij spelhervattingen een aantal breaks voorbereidde. In de laatste 90 seconden voor rust liepen we uit naar een 15-11 ruststand. Dat gaf in de kleedkamer een goed gevoel. Ik kon de positieve zaken benoemen. Je weet dat een kleedkamer verder juist het omgekeerde gebeurt”, sprak de coach.

OPPEPPEN Het elkaar oppeppende team speelde een goede tweede helft. ,,Vrij snel werd het 17-11 en eigenlijk zijn we nooit echt meer in gevaar geweest. Dat gaf me ook de gelegenheid wat door te wisselen. Dan krijgen andere spelers speeltijd en kunnen de routiniers even hun rust pakken. De kleinste tussenstand was 24-20 in ons voordeel”, ging de inwoner van Venray verder. Hij zag zijn ploeg de wedstrijd geroutineerd uitspelen en de teller stokte bij 27-21.

Zondag gaat HV Reehorst naar D.O.S. in Emmer-Compascuum. ,,Ook een geduchte tegenstander, die afhankelijk van de morgen (zondag) te spelen topper tegen JD Techniek/Hurry Up 2 de nieuwe koploper kan worden. Nee, geen hars problemen bij D.O.S. voor HV Reehorst. Dat is daar gewoon toegestaan. HV Reehorst doet weer mee in de top en heeft de zure nederlaag van afgelopen dinsdag tegen Habo’95 (21-24) weer een beetje goedgemaakt”, sluit Barents af.

De stand in de tweede divisie, waar nog enkele wedstrijden zondag worden gespeeld is nu aan kop: 1. Vios 7-9, gevolgd door Rapiditas en D.O.S. 5-8, JD Techniek/Hurry Up 2 6-8 en HV Reehorst 7-8.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie