Afbeelding
Theo Beumer

Skeletonster Bos houdt na tiende plaats leiding in wereldbeker

Overig

EDE Skeletonster Kimberley Bos is bij de vijfde wereldbekerwedstrijd in het Duitse Altenberg als tiende geëindigd. De zege ging naar de Duitse Tina Hermann, die de Italiaanse Valentina Margaglio en Julia Kanakina uit Rusland voorbleef.

Bos blijft wel aan de leiding in het wereldbekerklassement. Ze heeft 965 punten. Hermann is wel dichterbij gekomen met 948 punten. De Russin Elena Nikitina staat derde met 938 punten.

Bos kwam tot de twaalfde tijd in de eerste run met 1.00,53. In de tweede run was ze met 59,91 wel een stuk sneller. Daarmee kon ze nog twee plaatsen goedmaken en daardoor eindigde ze als tiende met een totaal van 2.00,44. Daarmee was ze 1,41 seconde langzamer dan Hermann.

,,Ik had bij de eerste run een persoonlijk record op de start”, zegt Bos. ,,Maar in de vierde bocht maakte ik een fout. Ik stuurde niet goed, waarna ik veel moest corrigeren en dat kostte tijd.”

De tweede run ging een stuk beter volgens Bos. Daarin zette ze ook de vijfde tijd neer. ,,De tweede run was heel veel beter en dat zag je ook aan de tijd, want daarmee was ik ook in de eerste heat vijfde geweest. Dat is ook waar ik op deze baan hoor te zitten. Deze uitslag is dus een beetje teleurstellend, maar dat hoort er ook bij.”

De skeletonster is blij dat ze de leiding in de wereldbeker heeft gehouden. De volgende wedstrijd is op oudjaarsdag in het Sigulda in Letland.

advertentie