Luuk de Vries start seizoen succesvol
Luuk de Vries start seizoen succesvol J de Leeuww

Luuk de Vries wint ook tweede wedstrijd Molenaar NSF100 Cup

Overig

LUNTEREN De jonge 10-jarige Lunterse motorcoureur Luuk de Vries (archieffoto) blijf verbazen. Hij schreef na eerder Assen, nu ook de tweede Molenaar NSF100 Cup op zijn naam.

Eip Janssen

,,De kwalificaties gingen al prima. Ik kon de gevechten aangaan en reed een sterke sessie. De tweede tijd neerzetten is gaaf. De Pole Position was voor de Veenendaler Kyano Schoof”, keek Luuk de Vries terug. 

In de eerste race zaterdag in Veldhoven pakte de jonge coureur al snel in de eerste bocht gedecideerd de leiding. ,,Een groep van zes coureurs, waaronder dus ik, maakte zich los van het deelnemersveld. Een strak hoog tempo en natuurlijk word je aangevallen. Maar ik wist de leiding te behouden”, gaat Luuk de Vries bescheiden verder. In de laatste ronde wordt de Lunteraan uitgeremd en teruggeplaatst naar de tweede plaats. ,,Ik counterde nog wel maar kwam 0,08 seconden te kort voor de zege”, vertelt Luuk de Vries. 

[CRUIJFFIAANS] De tweede race staat in het teken van de weersomstandigheden. De vraag is of het gaat regenen. ,,Ik vroeg mij af welke helm ik zou opzetten? Welk vizier? Welke knie-sliders? Twijfels die je als coureur eigenlijk niet moet hebben. Er werd tegen mij gezegd: Verzin een plan en ga uit van je eigen kracht. Dat hielp mij over de drempel”, lacht Luuk. Hij stelt zijn materiaal samen en gaat vol vertrouwen naar de startopstelling. 

,,De start leek op de eerste race. Ik had een goede start en nam de leiding van het deelnemersveld. Maar in de derde ronde gaat het mis. Het miezert een beetje en ik nam de bocht te wijd. In een enkele seconde nam ik het achteraf goede besluit geen onnodig risico te nemen. Gewoon in het wiel van de koploper blijven zitten en dan maar zien hoe het loopt.”

Met een Cruijffiaans gezegde laat Luuk de Vries weten dat je in deze omstandigheden gemakkelijker punten kunt verliezen dan winnen. ,,Ook deze tweede race word ik tweede maar dat getal blijft niet aan mij kleven. In het eindklassement word ik winnaar dus de nummer een. Dat sta ik ook in het algemeen klassement. Maar de weg is nog lang, dus nog niets beslist”, eindigt de Lunterse coureur realistisch.

advertentie