Boaz Keurentjes (midden) met Martin Olde Weghuis en Karin van Bijsterveld.
Boaz Keurentjes (midden) met Martin Olde Weghuis en Karin van Bijsterveld. Inviplay

Inviplay wint Nationale Sportinnovatorprijs

Overig

EDE Via Inviplay kan de speler zien wie er in de buurt is om een balletje mee te trappen of de speler kan zelf een basketbalavond voorstellen. Het platform dat is opgericht door Edenaren Lennert Molema en Boaz Keurentjes brengt steeds meer mensen bij elkaar om samen te sporten en mocht daarom gisteren de Nationale Sportinnovatorprijs in ontvangst nemen.

Veel mensen bewegen niet genoeg en daar brengt Inviplay op een simpele manier verandering in. Mensen geven op inviplay.nl aan welke sport ze leuk vinden en daarna ontvangen ze uitnodigingen zodra die sport georganiseerd wordt. Iedereen kan een activiteit voorstellen: zowel Edenaren die met een vaste groep willen sporten als verenigingen die nieuwe sporters naar hun club willen trekken.

MOGELIJKHEDEN Inviplay is aangesloten op het Sportakkoord Ede en na successen in Utrecht en Rotterdam krijgen nu de eerste activiteiten in Ede vorm. Zo kun je bijvoorbeeld op maandagavond zaalvoetballen in de van der Knaaphal.

Inviplay ziet dat steeds meer mensen zelf een sportactiviteit voorstellen. Mede-oprichter Lennert Molema: ,,Via Inviplay kunnen alle sporten georganiseerd worden. Soms kent iemand te weinig mensen en stelt hij of zij een activiteit voor waarna er een nieuwe groep ontstaat. Soms gebruiken bestaande teams Inviplay voor het aan- en afmelden zodat hun sportavond zichtbaar is en nieuwe spelers hun groep weten te vinden.”

NATIONALE SPORTINNOVATORPRIJS In heel Nederland zijn er steeds minder mensen lid van een sportvereniging. Via Inviplay creëren verenigingen makkelijk flexibel sportaanbod. Dit zijn activiteiten waarbij mensen per week bekijken of ze tijd hebben en per keer of met een strippenkaart kunnen betalen. 

Mede-oprichter Boaz Keurentjes: ,,Het winnen van de Nationale Sportinnovatorprijs laat zien dat we verenigingen helpen. We krijgen nieuwe sporters naar de vereniging en zorgen voor extra inkomsten door hun locatie te verhuren. Zo kun je via ons bijvoorbeeld tennisbanen en gymzalen huren.” 

Een oude sport oppakken of juist aan iets nieuws beginnen is allemaal mogelijk. Ga voor informatie en gratis aanmelden naar inviplay.nl.

Boaz en Paul Keurentjes.
advertentie