Sander Barents, geheel links, weet dan nog niet wat hem te wachten staat na de winst op HVC.
Sander Barents, geheel links, weet dan nog niet wat hem te wachten staat na de winst op HVC. Eip Janssen

Van Gent Finaleweken: Handbalwedstrijd in teken afscheid coach Sander Barents

Overig

EDE De handbalwedstrijd tussen HV Reehorst en HVC stond volledig in het teken van het afscheid van coach Sander Barents. De 30 – 26 zege was de kers op de taart.

Eip Janssen

,,Mooi hoe met vele toeschouwers op de tribune van mij afscheid is genomen”, kijkt Sander Barents terug. De handbalcoach heeft vier turbulente jaren achter de rug bij de Ede handbalvereniging. ,,Turbulent omdat we te maken kregen met omstandigheden (corona, red.) waarop wij als samenleving slechts beperkt invloed hadden. Twee niet uitgespeelde competities is niet iets wat je verwacht. En het seizoen 2021/2022 werd, doordat wedstrijden moesten worden verzet, soms te vol gepropt”, gaat Barents verder. De inwoner van Venray verlaat HV Reehorst node. ,,Niet omdat het me niet beviel. Niet omdat ik handbal moe ben. Maar simpelweg omdat mijn zaak zoveel aandacht vraagt. Daarnaast heb je ook met een privé situatie te maken. Ik wil de regie in handen houden op zowel privé als zakelijk vlak. Dan moet je het handbal even parkeren. Voor hoe lang? Geen idee op dit moment.”

Sander Barents vertelde vier jaar geleden bij zijn aantreden dat een van de opdrachten die hij zichzelf stelde was de doorstroming van de jeugdige spelers inhoud te geven. ,,Ik denk dat dat gelukt is. Natuurlijk niet bij iedere speler. Sommigen, waarvan ik dacht dat het zou lukken, zijn in het tweede blijven spelen. Maar overall denk ik dat er een goede basis staat voor het nieuwe trainersduo”, zegt Barents bescheiden. 

,,Een mening die ik deel. Het gebeurt niet vaak dat wij een afscheidnemende trainer als bestuur en/of spelersgroep uitgebreid in het zonnetje zetten. Maar deze keer lijkt het ons zeer gepast dat bij Sander wel te doen. Ik denk dat datgene wat bij zijn aantreden werd afgesproken is uitgekomen”, vult HV Reehorst voorzitter Leo de Wit aan. 

,,Hoe ik de toekomst van HV Reehorst en deze selectie zie? ,,Ik denk dat de club minimaal een stabiele tweededivisieclub kan blijven. Mochten er nog wat spelers uit het netwerk van Paul van Noesel komen, wordt HV Reehorst alleen maar sterker. Ik zal ze, net als alle andere clubs waar ik ooit trainde, zeker blijven volgen. Bij mij is een afscheid nooit een definitief afscheid. HV Reehorst past in het rijtje clubs waar ik plezierig heb gewerkt. En dat in alle vrijheid”, aldus Sander Barents. Hij kreeg na afloop lovende woorden vanuit het bestuur en spelersgroep. Een mooi cadeau en een ovationeel applaus van alle toeschouwers. Dat de wedstrijd in een 30-26 zege eindigde was voor velen slechts bijzaak. ,,Voor mij niet helemaal. Ik heb je voor het seizoen gezegd dat een top vijf plaats het minimale doel was. Dat is gelukt”, lacht Barents tot besluit.

Afbeelding
advertentie