Luuk de Vries leider in het algemeen klassement.
Luuk de Vries leider in het algemeen klassement. Chris Hoppenbrouwer IJmuiden

Luuk de Vries top vijf Molenaar NSF 100 cup

Overig

LUNTEREN De jonge Lunterse coureur Luuk de Vries sloot de derde race in de strijd om de Molenaars NSF-cup op een vijfde plaats af.

Eip Janssen

,,Soms lukt het gewoon even niet. Een vijfde plaats in het eindklassement zaterdag. Of ik tevreden ben? Misschien had er vandaag (zaterdag) meer ingezeten. Maar dat is achteraf”, oordeelde de 10-jarige coureur.

Vijf werd het getal dat aan Luuk kleefde in deze derde race. Ook de kwalificatie sloot hij op de vijfde positie af. ,,Blijkbaar mijn nummer vandaag”, lachte Luuk. In de eerste race een goede start. ,,Ik werd in bocht 1 ingesloten. Het tempo om met de kopgroep mee te rijden ontbrak vandaag. Na verdedigend rijden kon ik met mijn vijfde plaats toch punten pakken”, keek De Vries terug. In de tweede race een chaotische situatie.

,,ik reed de snelste tijd maar in ronde vier volgde code rood. Er was een ongeluk in de achterhoede. Er volgde een herstart over acht ronden. Jammer van dit besluit, maar dat hoort bij deze sport”, was Lucky Luuk reëel. Na de herstart zat de Lunteren prima in de kopgroep en streed om een podiumplaats. 

,,De aanval moest en zou in de laatste ronde gebeuren. Maar het zat niet mee want ik zag uit mijn ooghoeken de gele vlag. Dan mag je niet inhalen, dus een ander plan bedenken. In de laatste chicane de gaskraan volledig open. Ik kwam een meter tekort voor de vierde plaats. Maar ‘vijf’ was mij. Getal deze zaterdag. Dus die maar koesteren”, besluit Luuk de Vries. 

In het algemeen klassement staat Luuk de Vries nu tweede achter Julian van Kalkeren. Het verschil is slechts vier punten in het nadeel van de Lunteraan. Beslist is er nog niets in Molenaars NSF 100 Championship. De vierde wedstrijd is op 4 juli Spa (België).

advertentie
advertentie