Afbeelding
Damon Teerink

Motorcoureur Melvin van der Voort scoort in Oschersleben

Overig

EDE Melvin van der Voort heeft zich uitstekend laten zien tijdens de IDM-ronde in Oschersleben. Hij werd na een prima gereden race uiteindelijk vierde in de IDM Supersport klasse. In de tweede race speelde een valpartij de 16-jarige Edese coureur helaas parten.

De prestatie was des te opmerkelijker omdat de Edese coureur vanwege zijn schoolexamen de eerste trainingsdag van de tweede ronde van het IDM Supersport kampioenschap in Oschersleben moest laten schieten. ,,Ik had vrijdag mijn laatste schoolexamen, waardoor we zaterdag met een achterstand begonnen. We hebben die dag hard gewerkt en snel een goed ritme gevonden. Ik was tevreden met mijn zevende startplek”, keek Melvin van der Voort terug.

Zondag stonden beide races op het programma, waarbij Melvin van der Voort vanaf de derde startrij mocht vertrekken. In de eerste race had de Yamaha-coureur een geweldige start, want hij dook als derde de eerste bocht in. Er bleef een kopgroep van acht rijders bij elkaar, waarbij de jonge Edenaar lange tijd op plek vier reed. ,,Ik had in de eerste een topstart. Het was heel leerzaam om constant in de kopgroep te rijden. Natuurlijk zat ik redelijk aan mijn max, maar ik kon wel vrij comfortabel volgen. De vierde plaats was een super resultaat”, aldus Van der Voort. Het betekende voor de Edenaar zijn beste resultaat in de IDM Supersport categorie.


Melvin van der Voort kende ook een geweldig begin van de tweede race. Na een zesde plek in de eerste bocht wist hij al snel naar een vierde plaats te komen. De SWPN-coureur reed in de tweede ronde ook al zijn beste ronde van het weekend. In de derde ronde ging hij nog sneller en wist in rap tempo het gat naar de drie voorste rijders te dichten. Maar het noodlot sloeg toe, toen Melvin ineens de voorkant van zijn motor verloor en crashte. Erg balen van de nul score, maar hij heeft zich met zijn snelheid uitstekend laten zien in Oschersleben. ,,In de tweede race was de motor fantastisch. Ik kon zo makkelijk dit goede tempo rijden, dat voelde heerlijk. Natuurlijk baal ik van de crash, maar er overheerst ook wel een goed gevoel dat het team en ik heeft laten zien met de snelste rijders in de IDM Supersport mee te kunnen”, besluit hij tevreden.

De derde ronde van het IDM Supersport kampioenschap staat gepland van 24 t/m 26 juni op het circuit van Most in Tsjechië.

advertentie