Wanneer kunnen BCE '78 mannen weer juichen met supporters?
Wanneer kunnen BCE '78 mannen weer juichen met supporters? Jeroen van den Beemt

Basketbalbolwerk BCE ’78-mannen stopt deelname aan competitie

Overig

EDE De mannen van BCE ’78, de laatste jaren uitkomende op het landelijke tweede divisie niveau hebben de stekker eruit getrokken. BCE ’78 neemt komend seizoen in ieder geval geen deel aan de landelijke competitie.

Eip Janssen

,,Heel erg zonde. De mannen hebben BCE ’78 zowel in de competitie als in de publiciteit de laatste jaren echt op de kaart gezet. Maar te veel spelers haakten af om een volwaardig team op de been te brengen”, opent basketbalspeler Michel van den Hoven. Hij probeerde met zijn basketbalachtergrond nog wel een representatief team op de been te brengen. Maar het was uiteindelijk helaas, pindakaas. Een aantal seizoenen geleden kwamen een aantal Wageningse basketballers de Edese formatie versterken. 

,,Daaruit ontstond een goed team. Maar toen volgde de coronaperiode. Je zag dat enkele spelers andere interesses kregen. Overigens iets waar elke sport ook last van heeft gekregen. Men ging meer op de individuele toer, vaak zonder echte verplichtingen. Afgelopen seizoen hebben we soms veel moeite gehad een volledig team op de been te brengen. Toch werd met een mooie winstreeks (7, red.) gestart. In de tweede competitiehelft werd het geleidelijk aan steeds minder. Van de laatste wedstrijden werden er maar twee gewonnen. Het was soms letterlijk en figuurlijk vechten tegen de bierkaai. Door corona en/of blessuregevallen, dan wel werk werd niet alleen de bezetting maar ook de kwaliteit minder”, meent de eerste teamspeler van de BCE ‘78 mannen. 

HOOP ,,Met een aantal oud-spelers gaan we komend seizoen wel meerdere malen per week trainen. Ik hoop dat het bij velen weer gaat kriebelen. BCE ’78 niet in de mannencompetitie kan eigenlijk niet. Ik zie binnen de club, zeker bij de groep tussen de 12 en 16 jaar, echt veel talent. Het is altijd afwachten of ze BCE ’78 trouw blijven. Studie, andere interesses of door een andere club benaderd omdat ze talentvol zijn, ligt op de loer. Nee, ik verwacht niet meer dat BCE ’78 de komende jaren op het landelijke niveau gaat spelen. Maar zeg nooit nooit in het basketballeven”, aldus Van den Hoven. 

De routinier, die basketbal al decennialang promoot in het Edese zit niet nog niet stil. ,,Ik ben nog actief bij het basketbalveld De Ark betrokken. In het basketbalwereldje waar ons kent ons hoogtij viert, blijf ik loeren op aanwas. Ik ben nog niet klaar bij deze mooie club”, sluit Van den Hoven gedecideerd.

advertentie
advertentie