ZVV/Ede stak de vreugde na afloop niet onder stoelen of banken.
ZVV/Ede stak de vreugde na afloop niet onder stoelen of banken. Leon Verbakel

ZVV Ede met goed gevoel winterstop in

8 december 2018 om 10:06 Sport/sport

EDE De Edese zaalvoetballers van ZVV Ede deden vrijdagavond goede zaken.  In Gorinchem werd bij ZVG/Cagemax een knappe 1-3 zege behaald. Daarmee sluit ZVV Ede de eerste competitiehelft in de eerste divisie op de achtste plaats af met tien punten uit tien wedstrijden.

Een knappe prestatie mede omdat ZVV Ede vrijdagavond niet over een brede selectie kon beschikken. Kamal Bendadi en Zoubeir Hadi ontbraken wegens een schorsing. Jeffrey van Zwam, Achraf Benahmed en Gudo van Dronkelaar zijn geblesseerd. Paul Prins, normaal gesproken trainer/coach, speelde noodgedwongen mee.

TOPCOACH ZVV Ede vond een creatieve oplossing en zag de ploeg gecoacht worden door de door de wol geverfde top zaalvoetballer en coach Anouar Tighadouini. ,,Het goede spel uit de bekerwedstrijd vorige week tegen Eredivisieploeg Tigers Roermond werd in Gorinchem teruggezien", liet hij weten.

Het goede spel werd halverwege de eerste helft beloond. Goed voorbereidend werk van Youssef Hadi zette ZVV Ede op een 0-1 voorsprong. Niet Hadi maar een eigen doelpunt van de thuisclub werd door de scheidsrechters op het scoreformulier genoteerd. ,,Maar er is er gelukkig gerechtigheid in het sportleven. De 0-2 werd wel op naam van Youssef Hadi gezet", liet de eveneens aanwezige ZVV Ede preses Leon Verbakel weten.

Met een 1-2 voorsprong in Edes voordeel gingen beide ploegen rusten. In de tweede helft kwamen we meer onder druk te staan. Maar na de 1-3 (Mitchell Snetselaar, Red) wist ik dat het niet mis kon gaan", vulde de meeluisterende Rob van Eem aan. ZVV Ede speelde de wedstrijd heel geroutineerd uit. Liep nog wel tegen wat kaarten aan, maar het kon de (winst) vreugde niet bederven.

BONUS ,,Eerder heeft ZVV Ede dit seizoen verzaakt punten te pakken waar het mogelijk was. Maar deze punten gepakt bij ZVG/Cagemax dat thuis nog ongeslagen was, zijn weer bonuspunten. Het gekke was eigenlijk dat dat tijdens de wedstrijd door ons overwicht helemaal niet zo voelde", besloot Rob van Eem.

ZVV Ede mag nu genieten van een korte winterstop. ,,Op vrijdagavond 18 januari wordt de zaalvoetbalcompetitie hervat. De wedstrijden tegen FC Brasil'77 (thuis) en Bristol Team/Budgetisolatie (uit) kunnen wel eens bepalend worden voor eerste divisie behoud. Zij sluiten beiden de ranglijst met drie punten", eindigde Leon Verbakel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie