Afbeelding
Theo Beumer

HV Reehorst schiet met scherp

13 januari 2019 om 10:49 Sport/sport

EDE De Edese handballers van HV Reehorst verpulverde het Haagse Helaas 2 met 38-24. Daarmee werd de eerdere uit nederlaag (20-32) weggepoetst.

Eip Janssen

,,Het was, zeker in de eerste helft een mooie handbalwedstrijd. Ik denk dat het publiek heeft genoten. Zowel defensief als offensief werd er door ons goed gespeeld. In de tweede helft lieten de gasten het wat lopen. De grootste zege cijfermatig van deze competitie", oordeelde vijfvoudig schutter Jeff de Quay.

De linkshandige speler op rechts die dit seizoen niet meer in actie komt bij Reehorst.

,,Ik onderga een dezer dagen een operatie aan mijn hielbot. Daar heeft zich nogal wat kalk genesteld dat wordt verwijderd. Er is omdat Reehorst geen promotie of degradatiezorgen in de tweede divisie meer kent, geen noodzaak het proces te versnellen. Ik richt me echt op volgend seizoen."

MOTIVATIE De thuisclub was super gemotiveerd tegen het Haagse Hellas 2.

,,In de uitwedstrijd lukte het zeker in de tweede helft van geen kant. Revanche maar ook Jeff (De Quay, Red) een mooi tijdelijk afscheid gunnen stond voorop", vulde Reehorst trainer/coach Sander Barents aan. En hij werd na een aanvankelijk aarzelende opening op zijn wenken bediend.

,,De aanvangsfase was wat aarzelend. Bij 4-6 ging het lopen. Mooie scores van Tillman Schneider en Robbert van Oel kantelden de wedstrijd. Daarna hebben we steeds voor gestaan", keek De Quay terug.

Hij zag zijn ploeg met een 17-10 voorsprong gaan rusten. ,,Belangrijk daarbij was dat keeper Bert Willemse een Haagse strafworp stopte. Uit de volgende aanval werd het 16-10 in plaats van 15-11", had Barents genoteerd.

 ,,Ik wist dat als we de eerste minuten na rust goed doorkwamen het pleit was beslecht. Bij Hellas smeet de coach met de deuren, je weet dat ze gaan stormen. Goed keeperswerk van Bert Willemse voorkwam enige doelpunten. Bij 20-12 (Daniel Laverman) geloofde Hellas het wel had ik de idee."

In de tweede helft speelde Reehorst het duel trefzeker uit. Bij 21-12 herhaalde Willemse zijn huzaren stukje. Een gestopte strafworp, een snelle worp op Jeff de Quay en het was 22-12.

BLIJVEN ,,Dat zijn heerlijke momenten. Daar wordt veel op getraind. Hoe ik dit seizoen bekijk. De start was even wennen met een nieuwe trainer. Daarnaast kregen we met US (Amsterdam) gelijk een topper voor de kiezen. Hoewel er goed werd gespeeld werd er verloren. Later in het seizoen een mooie reeks van zeven overwinningen op rij. Ik denk dat er een Reehorst bolwerk staat, waar de club mee verder kan. Het is aan het bestuur dat verder invulling aan te geven. Dat geldt ook voor de contractverlenging van Sander Barents. Wat mij betreft mag het blijven zoals het nu is", verwoordt De Quay zijn gevoelens.

,,Natuurlijk zullen we Jeff de komende wedstrijden missen. Een linkshander op rechts die veel scoort. Het is aan mij daar een oplossing voor te vinden", eindigt Barents.

De Quay die vrijwel de hele wedstrijd in het veld blijft staan ziet zijn ploeg naar een 38-24 zege uitlopen. Het arme Hellas 2, dat de frustraties even botviert op scheidsrechter Petra Koopmans-Blom, weet niet waar ze het moeten zoeken. Maar ook zij staat net als haar collega Helmo Schuurman haar mannetje. Enigszins beschaamd zwijgt de bank van Helaas het laatste kwartier.

MANDEKKING ,,Daarin kreeg ik nog mandekking. Wat ik daarvan vond? Ik zou het vanaf de eerste minuut hebben gedaan op onze flankaanvallers. Maar bij een stand van 32-20 lijkt me dat zinloos. Dat idee had mijn tegenstander denk ik ook", sluit De Quay lachend af.

HV Reehorst bezet in de tweede divisie de met Yourlease/HV Eemland en Buro Hollema/Unitas gedeelde vierde plaats. Laatstgenoemde ploeg komt zaterdag in sporthal 't Riet op bezoek. De aanvang is 201.0 uur.

Scores: Tillmann Scheider 9x, Robbert van Oel 7x, Jeff de Quay 5x, Jos Boers 4x, Remco van Dijk en Daniel Laverman 3x, Stefan Meijwes en Mike van den Berg 2x, David Schalk, Thomas Saarloos en Laurens Bles allen 1x

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie