Tevreden gezichten bij Robbert van Oel, Sander Barents en Leo de Wit.
Tevreden gezichten bij Robbert van Oel, Sander Barents en Leo de Wit. Theo Beumer

HV Reehorst wint en laat trainer bijtekenen

3 februari 2019 om 10:21 Sport/sport

EDE Het was zaterdagavond dubbelfeest bij HV Reehorst. Trainer Sander Barents verlengde zijn contract en de hoofdmacht won moeiteloos met 24-17 van CSV Handbal.

Eip Janssen

Door deze winst blijft HV Reehorst op een zesde plaats staan in de tweede divisie.

,,We waren er in vijf minuten uit", laat HV Reehorst Sander Barents weten.

GOED GEVOEL ,,Het bevalt me hier uitstekend. Ik weet in welke omstandigheden en voorwaarden ik kan werken. Ik ben geen trainer die hoge eisen stelt waardoor een club in de problemen kan komen. Als spelers technisch en tactisch het beste proberen uit zichzelf te halen, stemt mij dat tevreden. Ik geef ze de handvatten mee. De rest moeten ze zelf doen. En gelukkig beschikt HV Reehorst over behoorlijk wat geroutineerde spelers. Daaraan kunnen de jonkies zich optrekken."

,,Ik heb wat voorwerk verricht en de selectie was unaniem van mening graag met Sander (Barents, Red) door te gaan. Zoals het er nu naar uitziet gaat elke speler door. Er worden wat contacten met oud-spelers aangeboord om de selectie te versterken. Op termijn staat er ook jeugdig talent te trappelen. Ik zie de toekomst van HV Reehorst zonnig in", vult Robbert van Oel aan.

Hij is naast speler in de hoofdmacht ook binnen het bestuur verantwoordelijk voor de technische zaken.

,,Of dat vreemd aanvoelt? Nee hoor. Dat kunnen zowel Sander als ik uitstekend scheiden.

,,Ik heb nog nooit zo snel met een trainer verlengd. Vijf minuten en een kop koffie", vult de mee luisterende HV Reehorst voorzitter Leo de Wit aan.

GEEN WEDSTRIJD CSV staat dan wel eenzaam onderaan. Maar onlangs wist koploper US maar met een doelpunt verschil van de Castricumse ploeg te winnen.

Hoe anders was de wedstrijd van zaterdagavond.

,,Het werd nooit een echte wedstrijd. Ik denk de slechtste van het seizoen. CSV kwam in eerste instantie maar met vijf spelers. Net voor de wedstrijd kwamen er nog een paar. Dan is het best lastig je te concentreren. We lieten veel kansen liggen en in de slotfase konden de gasten nog een aantal keren scoren. Ik denk niet dat het publiek deze keer heeft genoten", keek Robbert van Oel met gemengde gevoelens terug.

Het competitieduel was er een tussen de kat en de muis. HV Reehorst, zeker niet groots spelen kwam geen enkel moment in gevaar.

Onder aanvoering van de goed spelende Tilmann Schneider liepen de Edenaren na een minuten of twintig uit naar een 10-6 voorsprong.

,,Daar werd het verschil gemaakt", aldus Van Oel. Bij rust ging HV Reehorst met 11-8 aan de leiding.

In de tweede helft stelde Daniel Laverman orde op zaken. Met vier doelpunten op rij, waaronder twee strafworpen bracht Laverman de stand op 15-9.

KEEPERS Ook het moment waarop good-old Gerard Haalboom speeltijd kreeg. Hij loste de uitstekende keeper Bert Willemsen bij een 19-10 tussenstand af.

,,Mooi toch hoe dat gaat met deze twee goede keepers. Bert (Willemsen, Red) is denk ik terecht eerste doelman. Maar de wijze waarop Gerard Haalboom zich opstelt verdient alle bewondering. Komt hij erin is dat zeker geen verzwakking. Daarnaast is hij een op en top sportman die erkent dat Willemsen de voorkeur geniet. Voor een trainer ideaal hoe beiden daarmee om gaan", aldus Robbert van Oel.

HV Reehorst wint met 24-17. De geschiedenis boeken zal de wedstrijd niet halen.

,,Dat klopt. Maar elke winst telt. Wij hoeven niet meer naar boven of onderen te kijken. Een mooi moment om jonge spelers wat extra speeltijd te geven. Nu gaan we al bouwen aan het volgende seizoen", besluiten Barents en Van Oel.  

Individuele scores: Daniel Laverman 7, Tilmann Schneider 5, Remco van Dijk en Robbert van Oel 3, Jos Boers 2, David Schalk, Laurens Bies, Michael van den Berg en Thomas Saarloos allen 1.

Robbert van Oel scoorde drie keer in een matige wedstrijd.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie