Afbeelding
Eip Janssen

Ereklasser DES Lunteren kent tegenstanders

7 juni 2018 om 18:42 Sport/sport

LUNTEREN De dammers van DES Lunteren ingedeeld in de Ereklasse (hoogste en sterkste klasse die de damwereld kent) kunnen de borst nat maken.

De indeling voor het seizoen 2018/2019 is als volgt: CTD Arnhem, Damlust (Gouda), Dammend Tilburg, Damvereniging VBI (Huissen), Denk en Zet Culemborg, DES Lunteren, Hijken DTC, MTB Hoogeveen, Van Stigt Thans 1 en 2 (Schiedam), Witte van Moort (Westerhaar) en WSDV (Wageningen).

De eerste speelronde staat gepland voor zaterdag 15 september 2018.

,,Het speelprogramma is niet in ons voordeel", laat preses Jaap Heij weten. De toppers krijgen we in de eerste vier en de zesde ronde. In de laatste ronde helaas pas de damderby tegen het Wageningse WSDV."

Het speelprogramma is als volgt: DES Lunteren - VBI Huissen (15/9), Den en Zet - DES Lunteren (29/9), DES Lunteren - Hijken DTC (13/10), Witte van Moort - DES Lunteren (27/10), DES Lunteren - CTD Arnhem (10/11),  Van Stigt Thans 1 - DES Lunteren (24/11), DES Lunteren - Van Stigt Thans 2 (8/12), Dammend Tilburg - DES Lunteren (5/1), DES Lunteren - Damlust (19/01), MTB Hoogeveen - DES Lunteren (2/2), WDSV - DES Lunteren (16/02).

VERSTERKING Bij DES Lunteren 1 is Laura Timmerman uit IJsselstein (rating 1170) een nieuwe aanwinst.

,,Laura speelde vorig jaar in Tilburg maar kwam daar niet in het eerste tiental. Op het NK dammen vrouwen eindigde ze op een vierde plaats. Ik ben met nog een goede speler bezig. Hopelijk geeft hij deze week groen licht. Het is de bedoeling dat we met elf of twaalf spelers in de ereklasse gaan spelen. Het is dan voor een teamleider ook gemakkelijker een andere speler te regelen bij afwezigheid van een teamlid.".

De Lunterse preses wist ook nog te vertellen dat deze opzet bij het eveneens op landelijk niveau spelende DES Lunteren 2 en 3 gaat gelden.

,,Dit is mogelijk omdat BDV Bennekom stopt met landelijk spelen in de nationale dambond. Een aantal spelers heeft zich bij DES Lunteren aangemeld", besluit Jaap Heij.

   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie