BIT.nl 1 en 2 vieren kampioenschap uitbundig
BIT.nl 1 en 2 vieren kampioenschap uitbundig PR BIT.nl

Tafeltennissers BIT.nl kampioen en promoveren naar eerste divisie

27 november 2021 om 19:50 Tafeltennis

EDE De tafeltennissers van BIT.nl hebben de streekderby tegen SKF 2 in Veenendaal met 2-8 gewonnen. Daardoor is het trio Maarten Loeve, Alice Barendregt en Yorick Schurink onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

door Eip Janssen

De druk was groot. BIT.nl had zelf een zo groot mogelijk overwinning nodig. En was daarna afhankelijk van de uitslagen bij de wedstrijden VTV (N) – Tempo-Team 3 en Buitenpost – deboer Traverzo 3.

Om 19.30 uur won Yorick Schurink de laatste en beslissende partij bij SKF 2 in drie games. BIT.nl op een punten totaal van 58 punten zettende. VTV (N) en misschien deboer Traverzo konden gezien de tussenstanden slechts gelijk komen. Dat lukte uiteindelijk alleen VTV (N) maar zonder schade voor de Edese titelhouders. Op basis van de onderlinge resultaten is BIT.nl kampioen en promoveert naar de eerste divisie.

Het is toch feest voor BIT.nl in en bij SKF (Veenendaal). Ook het tweede team is kampioen en promoveert naar de tweede divisie. SKF 3 werd met 6-4 verslagen. De Edese tafeltennissers behaalden uit 10 wedstrijden 65 punten. Sittard 2 volgt op ruime (9 punten) achterstand.

VERLOOP Yorick Schurinck reageerde vrij snel na afloop opgetogen.  ,,Een geweldig teamsucces. we hebben elkaar door dik en dun gesteund. Je wint en verliest altijd samen. “  Hij benadrukte dat SKF 2 zeker de sportieve plicht heeft gedaan. ,,Jeffrey Vonk heeft het ons heel lastig maakt. In al zijn wedstrijden dwong hij ons een vijf setter af. Maarten en ik wonnen de vijfde set met 10-12. Alleen Alice moest met 14-12 buigen. Het geeft al aan hoe close het was”, gaat Yorick Schurink verder. Maarten Loeve en Yorick Schurink bleven persoonlijk ongeslagen. Alice Barendregt moest een partij afstaan. ,,Het dubbelspel liep deze keer wat minder en werd ook verloren. Via de TT-app, waar de uitslagen van de andere wedstrijden voorbij kwamen wisten we dat acht punten voldoende was. Ook het feit dat het tweede hier kampioen is geworden is reden een feestje te bouwen”, gaat Schurink verder.

Hij gaf nog aan dat hij meer in had gezeten over de coronamaatregelen die waren aangekondigd dan over de uitslag. ,,Hoewel gezondheid in verband met corona altijd boven het tafeltennisspel gaat, moet je er niet aan denken dat vandaag al de maatregelen amateursport waren ingegaan. Wat dan de oplossing was geweest weet ik ook niet. Misschien afgelasten of heel vroeg beginnen. Maar laten we ons daar niet meer druk over maken. het goud (kampioenschap en promotie) is binnen. TTV.BIT.nl eerste divisionist is geweldig. Misschien trekt het nog wel wat sponsoren aan. De club staat landelijk goed op de kaart. Een win-win situatie voor allen”, besluit de teamcaptain. Hij verdwijnt snel in het Veenendaalse feestgedruis.

PRESENTJE ,,Het bestuur heeft uiteraard de kampioenen in het zonnetje gezet. Bij het tweede team wisten we vrij zeker hoe het (kampioenschap, red.) zou aflopen. Ook in het eerste team hadden we als bestuur alle vertrouwen maar was BIT.nl wel afhankelijk van de concurrentie. Dan moet je een en/of scenario bedenken. Dat hebben we gedaan. De kampioenen hebben we als bestuur inmiddels een presentje overhandigd”, glunderde een zeer tevreden BIt.nl voorzitter Wim Spelt.

Uitslagen 27/11: 

SKF 2 - BIT.nl 2-8

Buitenpost - deboer Taverzo 3 5-5

VTV (N) - Tempo-Team 3 6-4 

Eindstand tweede divisie:

1. BIT.nl 10 - 58 Kampioen en promoveert

2. VTV (N) 10-58

3. deboer Taverzo 3 10-56

4. Buitenpost 10-53

5. Tempo-Team 3 10-52 

6. SKF 2 10-23 (degradatie)  

Bron: BIT.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie