De clubkampioenen HD padel  van Keltenwoud: Bart Wildenburg en Jack Engelaar
De clubkampioenen HD padel van Keltenwoud: Bart Wildenburg en Jack Engelaar Nico de Gouw

Keltenwoud padel huldigt nieuwe clubkampioenen

12 september 2021 om 23:19 Tennis Deel je nieuws

Bart Wildenburg en Jack Engelaar (herendubbel A), Ina van Lavieren en Tessa Nikkelen (damesdubbel A), Jermo van Oort en Tessa Nikkelen (gemengd dubbel A) zijn de nieuwe padelclubkampioenen van Keltenwoud. Raoul Jacobs en Eline Nikkelen mogen zich een jaar lang jeugdkampioen van de Bennekomse vereniging noemen.

De strijd afgelopen week om de clubtitels leverde onder de honderd spelers en speelsters veel spannende wedstrijden op. En vaak lange rally’s zoals in de finale zondagmiddag in de hoogste spelcategorie bij de mannen. Daarin was het duo Wildenburg (Ede)/Engelaar (Tiel) in 2 sets net iets sterker dan Fred van Ruissen uit Ede en Roald Hulshof uit Renkum. De wisselbeker in het gemengd dubbel bleef in handen van het duo Van Oort/Nikkelen.  

De kampioenstitels in de B-categorie gingen naar Gert Bogers en Chris Kluijtmans (HD) en Guido Cramwinckel en Karin Schoonneveldt (Gemengd dubbel). De winnaars in de C-klasse waren Maik Nikkelen en Herman Sprik (HD), Hilde Bussink en Janneke Veerbeek (DD) en Birgit Dekkers en Jaap Dijkshoorn (GD).

Trainingsstage in Spanje

Vier leden van Keltenwoud behoren tot de selecties van de Nederlandse padelteams die in internationale wedstrijden uitkomen. Maar het Wereldkampioenschap voor de veteranen in oktober in Los Angeles is afgelast vanwege het Amerikaanse inreisverbod. Een teleurstelling voor de Keltenwoud-spelers Fred van Ruissen uit Ede en Jack Engelaar uit Tiel. En de landelijke sportbond ziet vanwege coronabeperkingen af van deelname van de nationale jeugddelegaties aan het WK in Mexico. In plaats daarvan gaan Tessa Nikkelen uit Ede en Floris Janssen uit Bennekom vanaf 18 september een week naar een padeltrainingskamp in Barcelona.

De belangstelling voor de padelsport neemt in het hele land toe. Ook de Bennekomse vereniging, waar sinds 2016 drie padelbanen zijn, merkt dat. Er is sprake van een flinke ledengroei en binnenkort verwacht Keltenwoud Tennis en Padel de inschrijving van het duizendste lid.

Nieuwe leden kunnen vanaf 1 oktober ook tennis- en/of padelles nemen. Meer informatie over Keltenwoud en de trainingen staat op de website www.keltenwoud.nl.  

Op de foto:

Bovenste rij: Maik Nikkelen en Herman Sprik, Ina van Lavieren en Tessa Nikkelen, Bart Wildenburg en Jack Engelaar. Middelste rij: Jermo van Oort en Tessa Nikkelen, Raoul Jacobs en Eline Nikkelen. Onderste rij: Birgit Dekkers en Jaap Dijkshoorn, Hilde Bussink en Janneke Veerbeek, Gert Bogers en Chris Kluijtmans.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie