Nico Herbert wint zilver op de WK Sambo Masters 2019
Nico Herbert wint zilver op de WK Sambo Masters 2019 FIAS

Nico Herbert pakt wederom eremetaal op de WK Sambo Masters

Vechtsporten Deel je nieuws

Zaterdag 19 oktober 2019 was voor Nico Herbert de dag dat hij aan de slag moest om met eremetaal naar huis te gaan bij de WK Sambo Masters in Limasol, Cyprus. Sambo is een Russische worstelsport waarbij via worpen, grepen punten gescoord kunnen worden, ook kan een partij gewonnen worden door een techniek te gebruiken om de tegenstander tot overgave te dwingen.

Herbert won op zijn weg naar de finale met een klinkende score van 8-0 van de Russische Oleg Nicolaev, waarna hij in zijn finale partij wederom een Rus trof. Dimitrii Vasiagin werd in de finale tot winnaar uitgeroepen naar een zeer gelijk opgaande spannende strijd. Beide mannen stonden aan het eind van de partij met een 4-4 score gelijk, helaas voor de Edenaar scoorde zijn Russische opponent de laatste punten en werd zo door de beslissing van de scheids uitgeroepen tot winnaar. Voor de 63 jarige sportschool eigenaar van Sportschool  Herbert was deze zilveren medaille alweer zijn 11de medaille op een WK.

Sambo is in Nederland ondertussen ook steeds meer terrein aan het winnen, Herbert is ook al een aantal jaar actief als Sambo Bond Nederland bondstrainer waar bij de kernploeg van de bond traint, ook geeft hij voor de geïnteresseerde op zaterdagen Sambo trainingen in zijn sportschool in Ede.

Nico links tijdens de medaille ceremonie
advertentie