Geert Nieuwenhuis

DTS Ede kent nu wel goede start

21 september 2019 om 18:30 Voetbal

EDE Jeroen Spies wist met DTS Ede nog niet een openingswedstrijd te winnen. Tegen Go Ahead Kampen werd een einde gemaakt aan deze slechte statistiek. De bezoekers werden met 5-0 opgerold.

,,Wij wisten dat Go Ahead met 5-3-2 zou spelen. Ons plan werd heel goed uitgevoerd. De ploeg speelde georganiseerd en gedisciplineerd. Of wij zo goed waren of Go Ahead zo slecht. De waarheid ligt ergens in het midden'', aldus Spies.

Die alleen Remco Speelziek als nieuweling in de basis had gezet. Voor de rest alleen de vertrouwde namen. Anouar Tmim scoorde de 1-0 en 3-0. Jamal Ouassif de 2-0 en Frank Hol bepaalde de ruststand al op 4-0. ,,Ik was wel blij dat de 3-0 en 4-0 kort voor de rust vielen. Toch een soort van 'Vorentscheidung'. Anders blijft het spannend. Overigens hadden wij al veel eerder op 3, 4 of 5-0 moeten komen'', vond Spies.

,,Het eerste kwartier na de rust was niet goed. Wij wilden te snel scoren, en leden daardoor teveel balverlies. Vervolgens ging het weer beter. Jasper Verstraten maakte uit een strafschop de 5-0. Via de ingevallen Jurriën van der Horst en Jeffrey Arends kregen wij nog dotten van kansen. Maar ook met 5-0 ben ik heel content.''

Zaterdag is er de uitwedstrijd bij WHC. ,,Ook een fysieke ploeg. Daar moeten wij deze week ook een plan voor gaan bedenken'', besluit Jeroen Spies.