Afbeelding
Theo Beumer

SDS'55 ook in ondertal beter

21 september 2019 om 18:55 Voetbal

WEKEROM SDS '55 speelde bij EZC'84 (Epe) met 1-1 gelijk. En dat na lange tijd met twee man minder te hebben gespeeld.

Eip Janssen

,,Twee van onze spelers kregen een rode kaart voorgeschoteld. Jelle Ortse wegens het ten val brengen van een doorgebroken speler. Echt zo'n situatie waarbij je hem als scheidsrechter wel of niet kunt geven. Henk Groenevelt na twee keer geel dus ook rood", opende SDS '55 trainer Ronald Tulen. 

SDS '55 opende in Epe sterk. Het eerste half uur werden er kansen gecreëerd maar niet benut.

,,Opeens stond het vanuit het niets 1-0. De thuisclub liet ons het spel maken en counterden. In de 1-0 situatie zetten wij te weinig druk op de uitkomende Epense spelers", had de trainer genoteerd.

Even was SDS '55 aangeslagen. De passes kwamen niet aan en het spel leed er onder.

,,Maar na een uur spelen eindelijk de beloning voor het betere spel. Uit een corner van Lennart Ploeg (archieffoto) wist Henk Groenevelt koppend de 1-1 te scoren."

Ook nadat SDS '55 met negen spelers stond kon de thuisclub geen vuist maken.

,,Wij kregen de beste kansen maar gescoord werd er niet. Uiteindelijk denk ik, dat ondanks de ondertal situatie als er een ploeg had moeten winnen, dat SDS '55 had moeten zijn", ging Tulen verder.

Hij zag dat invaller Jos van Roekel nog een gedeelte van de wedstrijd kon meedoen.

,,Het zal komende week even puzzelen worden in de opstelling. Je wilt de patronen graag vasthouden. De wat brede selectie geeft er gelegenheid voor. Ook met Jos van Roekel gaan we voorzichtig om. Hij moet zelf ook aangeven hoe het ervoor staat. De competitie is nog lang", sloot Tulen af.

Zaterdag de eerste streekderby voor SDS '55. VV Barneveld dat op eigen veld met 1-6 van het Ermelose EFC '58 verloor komt op bezoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie