1-1 door Roy Bijsterveld
1-1 door Roy Bijsterveld Theo Beumer

Fitheid Fortissimo beslist Hoekelumse Eng derby

21 september 2019 om 20:11 Voetbal

EDE Roy Bijsterveld kwam halverwege de tweede helft bij de Fortissimo van de bank. De vleugelaanvaller draaide in enkele minuten de 0-1 om in een 2-1 voorsprong. Het Ede Victoria verzet was gebroken en de thuisclub liep uit naar 4-1.

Daarmee werd Fortissimo de achteraf terechte winnaar in een derby met twee gezichten.

,,Ik zat terecht op de bank. Door omstandigheden de afgelopen weken weinig getraind", opende goudvinkje Roy Bijsterveld.

,,Ik had in de eerste helft al gezien dat op de vleugels op snelheid ruimte lag. Twee keer werd er snel gecombineerd en inderdaad binnen honderdtwintig seconden wist ik de zaak om te draaien. Net als vorig seizoenstart ik de competitie met twee doelpunten. Maar het belangrijkste is dat het team drie punten haalt. In deze sterke vierde klasse is beginnen met winst heel belangrijk voor onze jeugdige ploeg.

De wedstrijd tussen de Hoekelumse Eng bewoners Fortissimo en Ede/Victoria was er ook een van de jeugd tegen de routine. Boeiend was het omdat Ede/Victoria liefst acht spelers met het geboortejaar voor 2000 in de ploeg had. Het jeugdige Fortissimo, met zeven spelers van het jaar 2000, telde minder routine maar zette in de tweede helft de conditionele toon.

TE RUIM ,,Hoewel de 4-1 nederlaag iets te geflatteerd is was die wel terecht. In de eerste helft kon mijn team goed meekomen", aldus Ede/Victoria trainer Danny Suitela. Hij wees er niet tenonrechte op dat een speler als Roderick Coleridge wegens een blessure vorig jaar nauwelijks speelde.

,,Ik denk dat er conditioneel op zeventig maximaal vijfenzeventig procent is gespeeld. Natuurlijk is het uitvallen van de geblesseerde Martin Rozeboom (in de rust, red.) en later Rameau Heerebout een aderlating. Maar je mag de nederlaag er niet aan ophangen."

Dat vond ook de uitstekend keepend Noah Suitela.

,,Natuurlijk is vier doelpunten tegen krijgen uiterst vervelend. Maar ik denk dat wij als team het maximale hebben gepresteerd. Uiteraard ben ik blij nu eerste doelman te zijn. Terugkijken op mijn Blauw Geel periode doe ik niet te vaak. Ik koester de mooie momenten die ik daar meemaakte, maar nu is Ede/Victoria het belangrijkste."

VERDIEND In de eerste helft kreeg de thuisclub de beste kansen. Maar of het vizier stond niet op scherp of de Ede/Victoria verdediging had er goed het oog in. De 0-1 na ruim een kwartier was een bijkans perfect uitgespeelde counter.

,,De bal werd door Rameau Heerebout knap dood gemaakt ter hoogte van de middellijn. Hij zette met een pass Amar Sieuwram aan het werk die niet egoïstisch was, maar de er nog beter voorstaande Martin Rozeboom liet scoren: 0-1."

,,Ik kreeg al snel in de wedstrijd een tik op een plaats in de rug waar ik al kwetsbaar was. Met alle energie heb ik de eerste helft uitgespeeld maar de tweede helft was echt een brug te ver."

Hij legde ongemerkt daarbij een link naar Market Garden elders in onze gemeente. Ede/Victoria had daar deze week prima opgespeeld. De aanvoerder Geoffrey van de Kamp droeg een speciale aanvoerdersband. En toeval of niet op het moment van de niet onverdiende 0-1 vlogen de vliegtuigen over de Hoekelumse Eng.

In de tweede helft dus na de honderdtwintig seconden van Roy Bijsterveld (0-1 naar 2-1) zette Fortissimo de gasten klem.

FITHEID ,,Ik denk dat uiteindelijk onze fitheid maar ook het voetbaltechnisch vermogen de doorslag gaf. Je hebt gelijk als je opmerkt dat het in de eerste helft niet altijd goed liep. Nee, het was geen opdracht dat Anas el Hassnaoui met Jip van de Peppel wisselde op links of de ballen op het middenveld ophaalde. Dat werd in de tweede helft ook gecorrigeerd", stelde tweevoudig doelpuntenmaker Bijsterveld vast.

De 3-1 ontstond nadat routinier Dick Hoefakker zich in het strafschopgebied vergreep aan invaller Talib Azarkan.

De Bennekomse scheidsrechter Rijk Middelman wees gedecideerd naar de stip. Het bewijs voor zijn gelijk was dat er niet werd geprotesteerd.

Anas el Hassnaoui liet doelman Noah Suitela volstrekt kansloos:3-1.

Vijf minuten voor tijd bracht Lars Haalboom de eindstand op 4-1.

Een einde aan een wedstrijd met twee gezichten. Ede/Victoria eerste helft iets geraffineerder maar zag thuisclub tweede helft heersend.

,,Altijd fijn zo'n eerste klapper. Fortissimo wil voor het hoogste gaan, dus moet je thuis zeker winnen", sloot Bijsterveld af.

,,Eerste slag verloren maar zeker niet aangeslagen. Onze wedstrijden komen zeker. Geef de selectie de tijd. Dit seizoen staat in het teken van de wederopbouw", sloten Danny en Noah Suitela af. Ook hier bleven zij trouw aan de lijn die Ede/Victoria deze week met Market Garden uitzette.

2-1 door Roy Bijsterveld
Na het scoren van de 1-1- wilde Roy Bijsterveld kennelijk weer gewisseld worden?