Janco Heimgartner in betere tijden.
Janco Heimgartner in betere tijden. Theo Beumer

SV Harskamp en trainer Heimgartner per direct uit elkaar

24 september 2019 om 20:01 Voetbal

HARSKAMP Vierdeklasser SV Harskamp en trainer Janco Heimgartner gaan per direct uit elkaar.

Eip Janssen

De Barneveldse oefenmeester was bezig aan zijn eerste maanden van het contract bij de vierdeklasser.

,,De trainer heeft vorige week aangegeven dat zijn verwachtingen niet geheel stroken met datgene wat hij bij ons dacht aan te treffen. Tijdens een maandagavond gehouden evaluatie over de sportieve situatie bleek er onvoldoende vertrouwen te zijn om het tij te keren", aldus Harskamp voorzitter Dirk van Wikselaar.

Bekend is dat de selectie van Harskamp niet al te groot is. Spelers verzuimen soms een training om hen moverende redenen. Trainer Janco Heimgartner uitte daarover vorige week donderdag nogmaals bij het bestuur zijn zorgen.

,,Uiteindelijk stonden er tegen Vierhouten'82 vijftien gemotiveerde spelers op het wedstrijdformulier. Maar ik kan de leden nergens toe verplichten. Wij zijn een amateurclub pur sang. Dat is en was vooraf bekend. Ons bestuurslid technische zaken Jan Willem Pol had vorig jaar een goed plan om de club als een opleidingsinstituut op de kaart te zetten. Er is met meerdere spelers een gesprek gevoerd. Uiteindelijk kozen zij voor andere clubs. Dat moeten wij respecteren", gaat Van Wikselaar verder.

,,Hoewel er alles aan gedaan is de zaak weer op de rails te zetten, moet ik constateren dat dat niet gelukt is. Dat voelt echt als een nederlaag aan. Ik ben nu bijna veertig jaar bestuurder van deze club. In al die jaren is het twee keer voorgekomen dat een trainer voortijdig vertrok. Maar zowel Janco Heimgartner als wij zien geen basis meer voor verdere samenwerking. Wij respecteren zijn besluit er mee te stoppen. Uiteraard zijn wij nog in gesprek over de beëindiging van het contract. Maar ik hecht eraan te stellen dat beide partijen dit de beste oplossing vinden. Nee, van ontslag, zoals hier en daar zal worden geconcludeerd is geen sprake. Ik had deze contract beëindiging liever anders gezien", besluit Dirk van Wikselaar.

Dinsdag boog het bestuur van de vierdeklasser zich over de vraag hoe de technische staf opnieuw in te vullen.

,,Ik zie wel mogelijkheden. Dinsdagavond is de selectiegroep ingelicht. De dinsdagavond training is verzorgd door Connie van den Dikkenberg", aldus de Harskamp voorzitter.

Janco Heimgartner liet weten in dit stadium slechts summier te willen reageren. ,,We zijn er nog niet uit wat betreft afhandeling einde contract."

AANVULLING Na de dinsdagavondtraining, die goed bezocht werd, heeft het bestuur SV Harskamp met assistent-trainer Connie van den Dikkenberg gesproken.

,,Dat verliep positief. Hij maakt het seizoen bij de hoofdmacht af. Dick Mulder, nog steeds betrokken bij onze vereniging zal hem zo nodig bijstaan", sluit Dirk van Wikselaar een roerige week af.     

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie