Theo Beumer

Advendo'57 hekkensluiter

19 oktober 2019 om 19:21 Voetbal

EDERVEEN Advendo'57 is na vijf duels hekkensluiter van de derde klasse B. Bij Rood Wit, dat nog op nul punten stond, werd met 2-0 verloren.

,,Een verdiende nederlaag'', vond Jan Fluit. ,,Op zich was Rood Wit zeker niet beter dan ons. Alleen wisten wij te weinig echte kansen te creëren.''

,,In de eerste vijf minuten hield doelman Ewald van Manen (rechts op archief foto) ons twee keer op de been. Daarna was er een periode dat wij een overwicht hadden. Uit mogelijkheden van Martijn van den Dikkenberg, Henk Jan van de Berkt, Dirko Bos en Nico van Roekel hadden wij moeten toeslaan. Maar dan schuift Peter Roks zomaar een bal in de voeten van de tegenstander. Daaruit werd het 1-0 (Winand van de Kamp)'', baalde de Advendo trainer.

Dat was ook de ruststand omdat een vrije trap van Rik Kelderman net naast ging en aan de andere kant wederom Ewald van Manen goed optrad.

,,In de tweede helft hebben wij continu op hun helft gespeeld. Maar buiten kleine kansjes van Johan Visser en Nico van Roekel, waren wij onmachtig. Juist op het moment dat wij één op één wilde gaan spelen, ging Rik Kelderman in de fout. Dat betekende de 2-0 (Marcel van Nieuwenhuizen) en dat de wedstrijd ook was gespeeld'', wist Fluit.

Die ook weet dat Advendo de nieuwe hekkensluiter is. ,,Er had vandaag meer ingezeten. Twee persoonlijke fouten doen ons de das om. Wij moeten hard blijven werken. En roeien met de riemen die wij hebben. Dat is de realiteit'', besluit Jan Fluit, zie zaterdag met Advendo op eigen terrein VVOP ontvangt.