Ted Walker

Strijdend Lunteren verliest in slotfase bij Unicum

9 november 2019 om 20:30 Voetbal

LUNTEREN ,,Een paar weken geleden verloren wij ook in Lelystad. Toen heel teleurstellend met 3-2 van Lelystad. Nu verliezen wij met 2-1 van Unicum. Maar zitten we toch met een heel ander gevoel terug in de bus'', keek Dennis van den Berg terug.

,,Afgelopen week had Renswoude met heel verdedigend voetbal Unicum weten te verslaan. Zo verdedigend spelen wilden wij niet, maar we werden wel terug gedrongen'', had de Lunteren trainer vanaf de zijkant gezien.

,,Toch kregen wij zeker onze kansen. Een vrije trap van Robert van den Broek werd door Thom Rijnders door gekopt. Vanaf een meter of twintig schoot Rick Degenaar de bal over de keeper. Dat betekende de 0-1. En Max Degenaar had nog een kans op de 0-2. Wij stonden goed. Konden het allemaal ook goed belopen. En wat betreft kansen, hadden wij er meer.''

,,De tweede helft stormde Unicum nog meer richting ons doel. Het was alle hens aan dek. Doelman Nicky Groeneveld, geblokte ballen en pogingen over een naast hielden ons op de been. Totdat er halverwege de tweede helft een diagonaal schot (Dyllan Lanser) van een meter of dertig het doel invloog.''

,,Ook wij hadden via Georgy Theuns, Rick Degenaar en Jordi Duits mogelijkheden. Toonden echt ook een heel goede wedstrijdspirit. Daarom was het ook heel zuur dat een schot (opnieuw Dyllan Lanser) via Victor van den Bor in de bovenhoek vloog. Dat was acht minuten voor tijd. Daarna kreeg een Unicum speler (Mitchel Kappenberg) nog een tweede gele kaart. Wij probeerden met Jordi Duits (op archief foto) in de spits nog wat te forceren. Maar jammer genoeg viel de gelijkmaker niet.''

,,Heel jammer. Wij waren dicht bij een punt. Ik moet de jongens een compliment geven voor hun passie en strijd. Dat geeft zeker perspectief voor de volgende wedstrijd over twee weken tegen De Valleivogels'', besluit Dennis van den Berg.