Afbeelding
Leon Verbakel

Bekergeschiedenis ZVV Ede

16 november 2019 om 10:18 Voetbal

EDE ZVV Ede heeft bekergeschiedenis geschreven. De 3-5 winst bij competitie genoot ZVG/Cagemax betekende dat de Edese zaalvoetballers voor het eerst in haar jonge geschiedenis de laatste acht van het landelijke bekertoernooi haalden.

Eip Janssen

,,Toch wel een bijzondere belevenis. Natuurlijk in de eerste plaats omdat we via winst een ronde verder zijn. Maar ook omdat we komende vrijdag weer op bezoek gaan bij ZVG/Cagemax in Gorinchem. Met een tweede en voor ZVV Ede derde plaats, bedreigen beide ploegen koploper Bé'79. De eerste klap is voor ons, maar de echte strijd nog niet gewonnen", oordeelde ZVV Ede voorzitter Leon Verbakel.

ZVV Ede opende al na zeven minuten de score.

,,Het was Achraf Benahmed die ons op voorsprong zette. De eerste helft ging vrij gelijk op. De 1-1 ruststand deed het spelbeeld recht,"

In de tweede helft zette ZVV Ede aan. Een van richting veranderd schot door een speler van de thuisclub betekende de 1-2.

,,Daarna kwam ZVV Ede op stoom. Ilias Joubid en Youssef El Hammouchi brachten de tussenstand op 1-4. De thuisclub wisselde de keeper in voor een meevoetballende extra speler. Die durf werd beloond en het werd 3-4. De doelpunten werden gescoord door de Turkse zaalvoetbalinternational Uur Agir", keek Verbakel terug.

Het werd een spannende slotfase. Daarin bleef ZVV Ede heel koel en Sjaak ter Maten scoorde de bevrijdende 3-5.

,,Komende dinsdag is de loting voor de op 10 januari te spelen kwartfinales. Ik hoop uiteraard op een thuiswedstrijd. Leuk is dat de competitiegenoten Bé'79 en LZV/Kuypers ook nog tot het deelnemersveld behoren", sloot Verbakel af.

De spelers van ZVV Ede waren allang weer bezig met het belangrijke competitieduel komende vrijdag.

Dan wacht een geladen ZVG/Cagemax wederom in eigen sporthal.

De tweede plaats en eerste bedreiger van de ongeslagen koploper Bé'79 staat op het spel. De competitiewedstrijd in Gorinchem begint om 21.30 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie