PR ZVV Ede

ZVV Ede trots maar licht teleurgesteld

23 november 2019 om 10:01 Voetbal

EDE ZVV Ede speelde bij het op de tweede plaats staande ZVG/Cagemax met 5-5 gelijk. De wedstrijd duurde ongeveer tien seconden te lang.

De Edese zaalvoetballers, goed draaiende in de landelijke eerste divisie kwamen via Hicham Gaoaut halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong. De thuisclub reageerde vrij snel en dat betekende de 1-1.

Op aangeven van Sjaak Terrmaaten bracht Gaoaut de 1-2 op het scorebord. Ook de 1-3 op aangeven van Rob van Eem kwam op zijn naam. Een zuivere hattrick. De 1-4 was een vanuit een corner hard schot van Joost van Dam.

,,Verdedigend stond ZVV Ede in de eerste helft gewoon goed", aldus ZVV Ede bestuurder Elbert Schrier.

In de tweede helft toonde ZVG/Cagemax niet voor niets zo hoog te staan. Het werd 2-4 maar nadat Youssef El Hammouchi de 2-5 scoorde leek er voor ZVV Ede weinig aan de hand.

Met nog zeven minuten zuivere speeltijd wisselde ZVG/Cagemax de keeper in voor een extra veldspeler. Zij brachten de stand terug tot 4-5.

Met nog tien seconden op de klok sloeg ZVG/Gagemax met de gelijkmaker (5-5) keihard toe.

COMMENTAAR ZVV Ede bestuurslid Elbert Schrier sprak niet van een punt maar een nederlaag.

,,Vooraf was een punt meenemen de doelstelling. Maar na de 2-5 nog een 5-05 gelijkspel voelt slecht aan. ZVV Ede had geen goed antwoord op de meevoetballende keeper. En dat scheelt toch twee punten."

ZVV Ede ziet de achterstand op de zonder puntverlies leidende koploper Bé'79 oplopen tot zes punten.

ZVG/Cagemax (19) en ZVV Ede (18) zijn de ploegen die in het spoor van Bé'79 kunnen blijven. ZVV Den Haag, vierde op de ranglijst heeft slechts dertien punten.

,,Deze stand met Bé'79 en ZVG/Cagemax op kop was bij aanvang van het seizoen verwacht. Beide ploegen hebben zich met spelers uit de Eredivisie versterkt. Zij willen ook graag promoveren. Dat wij er zo goed voorstaan is dan ook iets om trots op te zijn. Maar na dit 5-5 gelijke spel even wat moeilijk", sluit Schrier af.

Komende vrijdag speelt ZVV Ede niet. Op 6 december wordt gespeeld bij Bristol Team (Rucphen). De aanvang is 21.00 uur.