FC Jeugd koploper in derde klasse West 1

24 november 2019 om 16:41 Voetbal

EDE FC Jeugd won bij het Amersfoortse APWC de topper met 0-1. Plaatsgenoot Edesche Boys verloor in Vorden bij SSA Ratti – Socii met 1-3.

Met deze zege gaat FC Jeugd nu in de derde klasse West aan de leiding. FC Jeugd heeft na negen wedstrijden twintig punten verzameld.

De Edenaren zagen de concurrenten VDZ (verlies) en VVZA (gelijk) punten verspelen. Laatstgenoemde, nog twee wedstrijd te goed staat virtueel gelijk. VDZ zag de achterstand op FC Jeugd oplopen naar twee verliespunten. Het blijft dus dringen aan de top.

,,Wij domineerden vanaf het begin. Maken we de twee of drie goede kansen die we kregen, zitten de punten al halverwege in de zak", opende namens FC Jeugd technisch manager Melis Versteeg.

Hij dat FC Jeugd de eerste helft afsloot met een 0-0 gelijkspel.

,,In de tweede helft was het weer eenrichtingsverkeer op het doel van AWPC. Na een minuut of zes  kopte Elmeris Avdic na een voorzet van Mustafa Tirgil de  0-1 binnen. Daar maakte hij Edese aanhang, met het achteraf winnende doelpunt heel blij", ging Versteeg verder.

De Edese derdeklasser bracht met Kamal Hamdaoui en Ilker Öztürk meer snelheid in de ploeg.

,,Het enige, maar wel belangrijk bij voetbal was, dat wij verzuimden te scoren. Dan mag je blij zijn dat doelman Özkan Yilmaz twee honderd procent kansen verwerkt. Anders sta je ook nog met lege handen", meende Melis Versteeg.

In de zevende minuut van blessuretijd liet Kamal Hamdaoui in een 1 op 1 situatie met de doelman van AWPC de kans op 0-2 liggen.

,,Toch wel, en onnodig billenknijpen in het laatste kwartier. Maar goed de punten zijn binnen", wist de technisch manager.

FC Jeugd, dat nu kansrijk is voor de eerste periodetitel (gaat over elf ronden) speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Eldenia.

Duel tijdelijk gestaakt

Edesche Boys leek lang een 1-1 gelijkspel bij SSA Ratti – Socii te behalen, en daarmee de ongeslagen reeks van drie wedstrijden te verlengen. Maar in de slotfase moesten de Edese verdedigers nog twee doelpunten incasseren. De 3-1 nederlaag was onontkoombaar.

De thuisclub nam al na twee minuten een 1-0 (Berend Betting) voorsprong. Drie minuten voor rust wist Edesche Boys via Khalid Koukouh gelijk te komen.

,,Ik zeg het wekelijks maar ook nu weer drie of vier honderd procent kansen. Ferrouchi Kleijer, die overigens super zijn best doet, twee keer alleen voor de keeper, Die moeten erin. Verliezen is al niet leuk, maar van jezelf verliezen doet echt zeer", baalde Ede Boys trainer Frank Koch.

In de tweede helft, waarin de Boys weer een aantal kansen kreeg, zag de dienstdoende scheidsrechter zich genoodzaakt het spel een minuut of vijf te onderbreken.

,,Het was een zwaar en lastig bespeelbaar grasveld. Wij zijn natuurlijk inmiddels kunstgras gewend. Die lui gingen bij elk duel liggen en kermen. Die van ons (Boys, red.) konden daar slecht mee omgaan. De scheidsrechter was het behoorlijk zat. Hij zei dat mannelijk voetbal bij het spelletje hoorde. Adel Tahiri liep via twee keer geel nog tegen rood aan", baalde Koch.

Edesche Boys was kennelijk aangeslagen. In de laatste vijf minuten wist de thuisclub twee keer te scoren.

,,Ik ben ervan overtuigd dat mijn ploeg mits ze alleen voetballen zeker middenmoot waardig is. Nog een wedstrijd, en dan in de winterstop orde op zaken stellen. Zo kan het niet verder", sloot een boze Koch af.

Edesche Boys, dat komende zondag vrij is, speelt op 8 december bij Voorst. Daarna wacht een winterstop die zondag 2 februari eindigt.