Afbeelding
Theo Beumer

ZVV Ede wint ook buiten de zaal

4 december 2019 om 17:16 Voetbal

EDE ZVV Ede, de trotse Edese zaalvoetbal vertegenwoordiger in de landelijke eerste divisie, heeft niet alleen in de zaal succes. Maandagavond heeft de club overeenstemming bereikt met Anouar Tighadouini om ook het seizoen 2020/2021 hoofdcoach te blijven.

Eip Janssen

,,Ik ben daar heel blij mee. Een week of twee geleden zijn de eerste gesprekken gestart. En het gevoel te verlengen was het uitgangspunt. Ik weet wat ik bij ZVV Ede aantref", opent Tighadouini.

De ervaren zaalvoetbalcoach stapte vorig seizoen halverwege in.

,,In eerste instantie nog samen met de toenmalige coach Paul Prins. Dit seizoen ben ik zelf verantwoordelijk voor de groep. Mijn eerste opdracht was het aanwezige talent en de later door mij samengestelde selectiegroep te helpen ontwikkelen. Dat alles met het doel om van ZVV Ede een stabiele eerstedivisionist te maken."

ZVV Ede groeide onder zijn leiding dit seizoen uit tot een belager van de tot op heden ongenaakbare kampioenskandidaat Bé'79.

DOELSTELLING ,,Onze doelstelling is en was handhaven in de eerste divisie. Nu staan we op de derde plaats met zes punten achterstand op Bé'79. Dat betekent niet dat we zo hoognodig de eerdere doelstelling over boord moeten gooien. Maar wel dat we reëel moeten zijn. De wijze waarop dit team speelt kan leiden tot een top vier positie. Dan doen we het voor Edese begrippen, waarbij absoluut niet betaald wordt, heel erg goed", gaat Anouar Tighadouini verder.

Het valt op dat hij voortdurend als ervaren coach praat in de 'we' vorm.

,,Dat vind ik niet zo raar. Waarom teken ik bij? Omdat het klikt met de spelersgroep, met de grote supportersschare en met het bestuur. Zoals gezegd wordt er bij ZVV Ede niet betaald. Maar de randvoorwaarden zijn prima geregeld. Dit bestuur maakt waar wat ze beloven. Dat heb ik in het zaalvoetbalwereldje echt wel anders mee gemaakt. De trainings- en fysio faciliteiten zijn zo optimaal mogelijk ingericht. We spelen in een topsporthal waar de gemeente Ede trots op mag zijn. En ik ben blij daar mijn steentje aan te mogen bijdragen", gaat de zaalvoetbalcoach verder.

SELECTIE Tighadouini hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen hoe zijn selectie er volgend seizoen uit zal zien.

,,Dat is ook de reden waarom ik nu al 'ja' heb gezegd. Dan is het voor spelers duidelijk wat de toekomst gaat brengen. Ik besef best dat een enkele speler (Hicham Gaouat. red.) door andere clubs wordt gevolgd. Ook wij zullen verder moeten kijken dan alleen dit seizoen", vervolgt Anouar Tighadouini 

ZVV Ede, dat dit seizoen geen wedstrijd verloor, komt komende vrijdagavond uit Bristol Team in Rucphen.

,,Wie je ook spreekt heeft het over de strijd tegen de koploper Bé'79. Jij ook al! Maar voor mij telt altijd de eerstvolgende wedstrijd als de belangrijkste. Natuurlijk zal er een wedstrijd doorheen lopen die we gaan verliezen. Daar moet je als staf en selectie ook mee om kunnen gaan. Na het gelijke spel tegen ZVG/Cagemax van 5-2 voor naar 5-5 voelde ook slecht aan. Ook ik kijk dan even in de spiegel wat ik beter hand kunnen en moeten doen. Maar daarna richt ik mij op het positieve. Iedereen weet van zichzelf wel wat er fout ging. En daar probeer ik met mijn ervaring opgedaan in honderden zaalvoetbalwedstrijden, de eerstvolgende training een les ui te trekken. Kijken bij ZVV Ede moet vreugde en plezier brengen. De toeschouwers willen graag drie punten maar ook vermaakt worden. En dan geniet ik ook", besluit Anouar Tighadouini. Een zaalvoetbalcoach waar ZVV Ede en het publiek blij mee mogen zijn.

ZVV EDE REACTIE ,,In oktober heb ik binnen het bestuur al aan de orde gesteld het contract met Anouar Tighadouini te proberen te verlengen. Daar was unaniem steun voor. dat het gelukt is, daarover ben ik super blij. We waren er eigenlijk samen verrassend snel uit", aldus technisch manager Henry Snetselaar.

Snetselaar was een van de mensen die eerder Tighadouini naar de ZVV Ede haalde.

,,In juni van dit jaar is hij met de voorbereiding begonnen. Toen zag je al dat het klikte met de groep. Zijn voorbereiding op een training en/of wedstrijd, met onder meer power point producties is geweldig. De man brengt zo'n ervaring mee."

De technisch-manager gaat de komende weken met zijn spelersgroep in gesprek.

,,Ik weet ook wel dat een aantal van onze spelers op de radar staan bij andere clubs. Maar het feit dat Anouar blijft kan ze net over de streep trekken. En natuurlijk kijk ik ook rond. Dat is best lastig, want soms willen spelers dealen tussen veld- en zaalvoetbal. Op zich geen probleem maar wij trainen wel elke week. Iets dat bij veel andere zaalvoetbalverenigingen niet vanzelfsprekend is. Dan moet het wel matchen met de veldvoetbalvereniging", gaat Snetselaar verder.

Uiteraard is het bestuurslid zeer tevreden over de ontwikkeling van zijn ploeg en de stand op de ranglijst.

,,Als wij bij de top vier eindigen leveren we gewoon een wereldprestaties gezien onze middelen. Maar ik ben als Anouar eerder in dit artikel reëel. We zullen vast wel tegen een nederlaag aanlopen. Geen man overboord. De club en de trainer geloven in dit zaalvoetbalproces", sluit Henry Snetselaar af.

Anour Thigadouini (rechts) trots op zijn selectie.
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie