Geoffrey van de Kamp tweede van links op de foto.
Geoffrey van de Kamp tweede van links op de foto. Theo Beumer

Wel het spel, niet de punten voor Ede/Victoria

7 december 2019 om 19:45 Voetbal

EDE Na drie overwinningen op rij, moest Ede/Victoria weer een nederlaag incasseren. In Garderen werd bij Veluwse Boys met 3-1 verloren. ,,Onterecht'', stelde trainer Danny Suitela klip en klaar. ,,Wij waren vijf kwartier heer en meester.''

,,De eerste helft was helemaal voor ons. Met pressie vooruit werd Veluwse Boys terug gedrongen. Echter twee keer verzuimde iemand bij ons bij het druk zetten mee te doen. Dat betekende via de omschakeling meteen twee tegen doelpunten.'' Thom van Doesburg en Wilgert Kok waren de schutters.

,,Verder wisten zij niets te creëren. Met ons inmiddels vertrouwde 3-5-2 systeem kregen wij onze kansen. De beste was een strafschop net voor rust. Maar Geoffrey van de Kamp miste. En de rebound van hem ging naast. Wij vergaten onszelf te belonen.''

,,Na de rust gingen wij gewoon verder. Armani van de Fliert bracht uit een vrije trap de stand terug tot 2-1. Het laatste kwartier gingen wij forceren. Helaas scoorde Veluwse Boys (Steven Pott) nog de 3-1. ''

,,Ondanks de nederlaag ben ik toch tevreden. Wij hebben vandaag laten zien goed mee te kunnen met de subtop van deze klasse'', sloot de trainer van Ede/Victoria af.

Ede/Victoria, met elf uit elf een middenmoter, sluit de competitie in 2019 zaterdag af met een thuiswedstrijd tegen nummer voorlaatst EZC'84.