Frank Hol scoorde een hattrick.
Frank Hol scoorde een hattrick. Albert Willemsen

DTS Ede geeft de gewenste reactie

7 december 2019 om 21:33 Voetbal

EDE ,,Normaal gesproken duurt mijn wedstrijdbespreking een minuut of twintig. Ik had het nu kort en bondig gehouden. De spelers gevraagd om een reactie na de nederlaag bij SDV Barneveld. En met een 4-0 overwinning op Hierden hebben zij dat goed gedaan'', stelde Jeroen Spies.

,,Ik ben een beetje opgelucht. Het heeft te lang geduurd voordat wij weer zo makkelijk een wedstrijd wonnen. Gezien het verschil op de ranglijst waren wij dat aan onze stand ook wel verplicht. Maar eerlijk gezegd was het nog steeds niet echt heel goed'', liet de trainer weten.

,,Het duurde een half uur totdat wij snel achter elkaar de 1 en 2-0 maakten. Eerst stelde Remco Speelziek Anouar Tmim in staat te scoren. Daarna kwam Bram Holtman vanaf de zijkant. Die bracht Frank Hol in stelling.''

,,Vervolgens waren er een drie, vier momenten dat wij de wedstrijd hadden kunnen beslissen. Aan de andere kant kwamen wij met een bal op de paal ook goed weg'', had Spies gezien.

..De tweede helft zijn wij niet meer in de problemen geweest. Wel leuk dat Frank Hol er nog twee maakte. Hij heeft lang droog gestaan. Dit moet hem vertrouwen geven.''

,,De echte vorm is er nog niet. Het is allemaal nog wat onzeker en slordig. Maar voor nu tellen de punten. Nu nog zien zaterdag bij KHC het jaar goed af te sluiten'', besluit Jeroen Spies.

DTS Ede staat nu op een vijfde plaats. De achterstand op koploper DFS Opheusden is zes punten.